Öyle Zırt-Pırt mevki değişmez!

Öyle Zırt-Pırt mevki değişmez!

Samsunspor Teknik Direktörü Ümit Özat, “Kaleci mevkisi öyle oyuncu mevkisi gibi zırt-pırt değiştirilecek bir mevki değil” dedi.

A+A-

PTT 1. Lig ekibi Samsunspor'da teknik direktör Ümit Özat, bugün yapılan antrenman öncesinden yaptığı basın açıklaması ile haftalardır hatalı gol yiyen kaleci Furkan’ın durumu hakkında açıklamalarda bulundu. Kaleci mevkisinin devamlı değiştirilecek bir mevki olmadığını belirten Samsunspor Teknik Direktörü Ümit Özat, “Kime görev verip vermeyeceğimi bugünden söylemem çok doğru olmaz. Benimle antrenmana çıkan her oyuncu önümüzdeki maç için oynamaya aday oyuncudur. Bu takımın bir iskeleti var. Önümüzde 10 gün gibi bir süre var. Kaleci mevkisi öyle oyuncu mevkisi gibi zırt-pırt değiştirilecek bir mevki değil. Buradan da Furkan değiştirilmeyecek anlamı çıkartılmasın. Burada önümüzdeki süreçte Furkan’ın ruh hali, kendini geliştirmeye çalıştırması, çalışma alanındaki temposu ve morali vereceğimiz kararda önemli olacak" dedi.

"OYUNCULARIN YÜZÜNE SÖYLEDİĞİM HİÇBİR ŞEYİ KİMSEYE SÖYLEMEM"
Oyunların eleştireye açık olması gerektiğini vurgulayan Özat, "Bazı oyuncular eleştirilerden beslenir. Bazı oyuncular övgüden beslenir. Kimisi de kavgadan beslenir. Daum, Volkan Demirel ile ilgili olarak ‘Kalede gördüğüm zaman tüylerim ürperiyor’ demişti. Volkan Demirel Türkiye’ye 10 yıl damgasını vurdu. Daum, bunu belki de Volkan’dan tüyleri ürperdiği için söylemedi. Belki de en iyi performansı sergilemesi için söyledi. Biz eleştiriye açık bir toplum değiliz. Beni de eleştirebilirsiniz. Eğer bu takım son 2 maçtan puan çıkaramasaydı belki de Samsun halkı beni eleştirecekti. Ben bu kadar genç oyuncuyu oynatıp kariyerimi ‘Kariyerime ne olursa olsun’ deyip oyuncularımı kazanmak istiyorsam oyuncular da eleştiriye açık olacaklar. Futbolcularım benim evlatlarım, kardeşlerim. Onların yüzüne söylemediğim hiçbir şeyi kimseye söylemem. Bu eleştirilerden alınıyorlarsa eğer burada olmalarının bir anlamı yok. Çok daha iyi yerlerde olmaları için bu eleştirilere alışacaklar ve kaldırabilecekler. Böylelikle ilerleyen günlerde daha iyi yerlere geldiklerinde zorluk çekmeyecekler” diye konuştu.
Öte yandan kırmızı-beyazlı ekip günü akşam saatlerinde yaptığı tek antrenman ile tamamladı. Düz koşu ve ısınma hareketleri ile başlayan antrenman 5’e 2 top kapma çalışması ile devam etti. Akşam antrenmanı istasyon çalışmasının ardından yarı sahada çift kale maçla son buldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.