Otogarda silahlı kavga

Otogarda silahlı kavga

Malatya Şehirler Arası Otobüs Terminali (MAŞTİ)’de akşam saatlerinde yaşanan kavgada 2 kişi silahla vurularak yaralandı.

A+A-

Silahlı saldırgan olaydan sonra kaçarken kavgada darp edilen Unkapanı Plakçılar Çarşısı’nın tanınmış isimlerinden Uslu Kanbay, saldırının kendisine yönelik gerçekleştiğini iddia etti. 
MAŞTİ içerisinde yaşanan kavga sonrasında M.Ç. ve F.Ç. silahla yaralandı. Olay sonrası çok sayıda polis ekibi MAŞTİ’ye yönlendirilirken şüpheli S.A. aracıyla olay yerinden kaçarak kayıplara karıştı. Olayda ağır yaralanan F.Ç. Turgut Özal Tıp Merkezi’ne kaldırılırken bacağından vurulan Murat Ç. ise Malatya Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
Polis ekipleri kaçan zanlının yakalanması için geniş çaplı soruşturma başlatırken olay yerinde boş kovanlar bulundu. Kavgada bazı işyerlerine de mermi isabet ederken olay yeri inceleme ekipleri uzun süre deliller üzerinde çalışma yaptı. Yaralılardan Murat Ç.’de Devlet Hastanesi’ndeki ilk müdahalesinin ardından Turgut Özal Tıp Merkezi’ne sevk edildi.
USLU KANBAY’DAN ÖLDÜRÜLMEK İSTENİYORUM İDDİASI
Öte yandan kavga sırasında MAŞTİ Polis Noktası'na sığınan Unkapanı Plakçılar Çarşısı’nın tanınmış isimlerinden müzik yapımcı Uslu Kanbay darp edildiğini belirtti. İstanbul’a gitmek üzereyken otobüsten bir bayan tarafından çağrılarak aşağı indirildiğini ve bu sırada kendisine saldırı yapıldığını ileri süren Kanbay, öldürülmek istendiğini iddia ederek polisten yardım istedi.
Sağlık kontrolü için Yeşilyurt Hasan Çalık Devlet Hastanesi’ne götürülen Kanbay, daha sonra çenesinde kırık olduğu gerekçesiyle Malatya Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne sevk edildi. Burada tetkikleri yapılan Kanbay’ın, polise verdiği ifadesinde kendisine pusu kurulduğunu ileri sürerek hayatından endişe ettiğini söylediği öğrenildi.
Polis şimdi bir yandan kaçan zanlının yakalanması için çalışma yaparken bir yandan da Kanbay’ın iddiasını araştırıyor.
BİR ÇOK KEZ SALDIRIYA UĞRADI
2 binli yıllarda Unkapanı Plakçılar Çarşısı’nda müzik firması sahibi olan Uslu Kanbay’ın adı birçok kez yaralama olayına karışmış ve 2004 yılında da eşi ile birlikte silahlı saldırıya uğramıştı. O dönemler Korsan CD basanlara karşı savaş açan Kanbay, 2001 yılında üst geçitten aşağı atıldı, 2002 yılında ise defalarca bıçaklandı. Ancak hayatta kalmayı başardı. Kanbay’ın adı son olarak 13 bölüm çekilen ancak yayınlanmayan "Kurt Kapanı Kan Kokuyor" adlı film ile de gündeme gelmişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.