Osman Osma`dan Yeni Eğitim-Öğretim Yılı Kutlama Mesajı

Osman Osma`dan Yeni Eğitim-Öğretim Yılı Kutlama Mesajı

Ülkemizin geleceği, milletimizin umudu olan çocuklarımızın ve gençlerimizin büyük bir heyecanla bekledikleri yeni Eğitim-Öğretim yılına başlamış bulunmaktayız.

A+A-

Ülkü Ocakları Bafra İlçe Başkanlığı olarak yeni Eğitim-Öğretim döneminde öğrenci kardeşlerimize ve ailelerine, öğretmen arkadaşlarımıza ve tüm eğitim çalışanlarına hayırlı olması temennisi ile başarılar dileriz.

Eğitim süreci bir bütündür. Bunu yalnızca okuldan ibaret sanmaksa büyük bir hatadır. Eğitim her yerdedir; evde, okulda, yolda, sokakta. Bu sürecin toplumun bütün kurum ve kuruluşlarıyla desteklenmesi ve toplum geneline yayılması için çaba sarf edilmesi gerekir.

Üzülerek gördük ki; uzun yıllar boyunca yanlış eğitim politikalarının sonucu olarak yaşanan adalet ve liyakat eksikliği ülkemizi çeşitli sıkıntılara sokmuş; toplumun birlik ve beraberliğine, huzur ve güvenliğine zarar vermiştir.

Son yıllarda artarak devam eden uyuşturucu ve madde bağımlılığı; genç kesimdeki ciddi psikolojik sorunlar; suç ve suç oranlarındaki artış eğitimde nerde olduğumuzu ve hatta nerde olmamız gerektiğini fazlasıyla ortaya koymaktadır.

Çocuklara yönelik şiddet olaylarındaki artış; çocuk işçilerin çalıştırılması; çocukların beslenme ve büyümeyle ilgili ihtiyaçlarının karşılanamaması da her geçen yıl göze çarpan gerçeklerdir.

Okul önleri başta olmak üzere okul çevrelerinde trafik, asayiş ve güvenlik tedbirlerinin artırılarak devam etmesi; öğrencilerin sağlık, huzur ve güvenliğini tehlikeye düşürecek kişi, kuruluş ve işletmelere gerekli denetim ve ceza işlemlerinin büyük bir titizlikle yürütülmesi gerekmektedir.

Çoğu gencimizin eğitim süreci içerisinde ihtiyaç duyduğu burs, yatılı yurt gibi taleplerine devletimizin ilgili birimlerinin çözüm bulması ve destek olması son derece önemlidir. Özellikle kız çocuklarının okullaşma oranını arttırmak için daha fazla kaynak ayrılması ve özellikle de yurt noktasında Türk Gençliğine devletimizin daha fazla imkan sağlaması büyük önem taşımaktadır.

Türk Cumhuriyeti Devletinin varlığı, birliği ve bekasının yegane teminatı çocuklarımızdır. Onları geleceğe hazırlama noktasında bilgi, birikim, teknoloji gibi teknik kavramların yanı sıra sevgi, saygı, adalet, hoşgörü, ve iyilik gibi manevi kavramlarını; Türkçeyi doğru kullanma, Türk Kültürü ve Tarih bilinci oluşturacak Eğitim-Öğretim programlarını hazırlamak hayati önem taşımaktadır.

Milli Eğitim Bakanımız Sayın Ziya Selçuk Bey'in eğitime bakış açısı, çözüm önerileri ve Türk Milli Eğitimi ile ilgili planladıkları ve kamuoyu ile paylaşmış oldukları beyan ve projeler hepimizi ümitlendirmiştir. Kendisinin ülkemizin kanayan yarası Eğitim Sistemimize yeniden bir düzenleme getireceğine; eğitimde adalet, liyakat ve fırsat eşitliği konularında taviz vermeyeceğine inanıyor; kendilerine güveniyor ve başarılar diliyoruz.

Bu vesile ile öncelikle Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm silah arkadaşlarına; Şehit öğretmenlerimize ve tüm Şehitlerimize Allahtan rahmet diler; yeni Eğitim-Öğretim yılının öğrencilerimize, öğretmenlerimize, velilerimize ve tüm eğitim çalışanlarına hayırlar getirmesini dileriz.

Osman Osma
Ülkü Ocakları Bafra İlçe Başkanı

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.