ORUÇ;"İntiharı Siz Önleyebilirsiniz"

ORUÇ;"İntiharı Siz Önleyebilirsiniz"

İntihar vakalarını önlemekte toplumun her bir ferdine büyük görevler düştüğüne dikkat çeken İl Sağlık Müdürü Oruç, "Nazik bir söz söylemek ve yargılamadan dinlemek intiharın eşiğinden döndürür" dedi

A+A-
Samsun İl Sağlık Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Muhammet Ali Oruç, 10 Eylül Dünya İntiharı Önleme Günü ile ilgili açıklama yaptı.
 
Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre dünyada her yıl yaklaşık bir milyon kişinin intihar nedeniyle öldüğüne dikkat çeken İl Müdürü Oruç, intiharı önlemenin büyük oranda mümkün olduğunu, intiharın önlenmesinde kilit oyuncunun sizler olduğuna dikkat çekti.
 
"Eğer bir kişinin intihar düşüncesi olduğuna inanıyorsanız bunu kişiyle konuşmaktan korkmayın" diyen Dr. Oruç, şöyle konuştu; "Yargılamadan, sevecen ve basit bir biçimde kendine zarar verme düşüncesi olup olmadığını sorun. Çoğu, umutsuzluklarını hisseden ve onlara iyi olup olmadığını soran birilerini aradığını söyler. İntiharı önlemek birçok kişinin çabasını gerektirir. Aile, arkadaş, iş arkadaşları, topluluk üyeleri, eğitimciler, dini liderler, sağlık profesyonelleri, politik yetkililer ve hükümetler bu çalışmaların içinde yer alır.
 
ONLARA ŞEFKAT GÖSTERİN
İntihar davranışını önlemek için her gün yapabileceğiniz birçok şey var. Örneğin; her fırsatta konuyla ilgili farkındalığı arttırabilir, intihar nedenleri ve intihar amaçlı uyarı işaretleri hakkında kendinizi ve başkalarını eğitebilir, çevrenizde sıkıntı yaşayanlara şefkat gösterebilir, yine kendi çevrenizdeki kişilerin intihar, intihar davranışı ve ruhsal sağlık sorunları ile ilgili ön yargılarını onlara fark ettirebilir, kendi deneyimlerinizi paylaşabilirsiniz."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.