Ortadoğu Sempozyumu devam ediyor

Ortadoğu Sempozyumu devam ediyor

Canik Belediyesi tarafından 3. Bin Yılda İnsan başlığı altında düzenlenen Medeniyetler Merkezi ve Büyük Güçlerin Hedefi Ortadoğu konulu 9. Uluslararası Canik Sempozyumu 2. gününde de önemli konular ele alındı.

A+A-

Medeniyetler Merkezi ve Büyük Güçlerin Hedefi Ortadoğu konulu 9. Uluslararası Canik Sempozyumu, 2. gününde 4 oturumla devam etti. Canik Kültür Merkezi'nde düzenlenen sempozyumun 2. gününde Prof. Dr. Ahmet Gündüz başkanlığında gerçekleşen ilk oturumda "Kutsallıktan Politik Arenaya Kudüs", "Amerikan Board Örgütü'nün Ortadoğu Bölgesindeki Teşkilatlanması", "Suriyeli Sığınmacı Krizi Bağlamında Türkiye Göç Politikası: Zorluklar ve Fırsatlar", "Hüseyn Cavid'de Ortadoğu", Kırım Savaşı'ndan Sonra Meydana Gelen Göçlerin Sosyo-Psikolojik Etkilerine Dair Gözlemler" konuları masaya yatırıldı.

 

ÖNEMLİ KONULAR GÖRÜŞÜLDÜ

Öğleden sonra Prof. Dr. Mehmet Ali Ünal başkanlığında yapılan ikinci oturumda ise, "18. yüzyılın İlk Yarısı Boyunca Irak Topraklarında Osmanlı-İran Mücadelesi", "Osmanlı İran Diplomasisi: Bir Safevi Elçisinin Osmanlı'ya maliyeti", "İran-Türkiye Dostluk Antlaşmasının Bölge Güvenliği Açısından Analizi", "Ortadoğu Politikaları Bağlamında Son Dönem Türkiye-İran İlişkileri", "Milletler Cemiyeti Belgelerine Göre Irak'ta Türkler, Araplar, Kürtler ve Süryaniler" konuları enine boyuna tartışıldı.

 

ORTADOĞU'YU YAKINDAN İLGİLENDİREN KONULAR

Prof. Dr. Alaattin Aköz ile Prof. Dr. Orhan Kılıç başkanlığında yürütülen ve Ortadoğu'yu yakından ilgilendiren konuların ele alındığı 3. ve 4. oturumlarda ise, "Beyrutlu Corci Musa Sürsok Ailesi ve Filistin’de Yahudilere Toprak Satma Çabaları", "Ortadoğu'da Askeri Rejimlerin kurulmasının Nedenleri: Mısır Örneği", "Mısır'ın İktisadi İşgalinin Bir Aracı Olarak Bankalar", "Osmanlı Arap Vilayetlerinde Buharlı Gemiler ve Uluslararası Rekabet", "Ortadoğu'da Global Kriz: Süveyş", "Ortadoğu7nun İstikbalinde Türklerin Rolü ve Görevi", "Osmanlıları Arap Yarımadasından Çıkartmaya Yönelik Faaliyetler", "Ortadoğu'da Yerleşen Boşnak ve Diğer Batı Rumeli Muhacirleri" gibi konular görüşüldü.

 

BİLGİRİLER KİTAPLAŞACAK

Sempozyumun ikinci gününe de katılan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, uluslararası sempozyuma katılarak bilgilerini paylaşan ve katılımcıların ufkunu genişleten akademisyenlere teşekkür etti. Başkan Genç, "Son derece yararlı bir sempozyum gerçekleştiğine inanıyorum. Dünyanın farklı ülkelerinden gelen alanında uzman bilim insanlarımızı bir kez daha şehrimizde buluşturmak ve insanlığın, Ortadoğu'nun yararına hizmet etmek bizler için son derece onur verici. İnşallah bu sempozyumumuzdan elde edilen bildirileri kitaplaştıracağız ve insanlığın hizmetine sunacağız" dedi.

Sempozyum sonunda Başkan genç, katılımcı akademisyenlere Katılım Belgesi vererek teşekkür etti. Sempozyumun 2. gününe Başkan Genç'in yanısıra Sempozyum Koordinatörü ve Polis Akademisi Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Osman Köse ile Başkan Yardımcısı Alican Usta da katıldı.

canik-sempozyum-(1).jpgcanik-sempozyum-(2).jpgcanik-sempozyum-(4).jpgcanik-sempozyum-(5).jpgcanik-sempozyum-(6).jpg

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.