OMÜ YÖS Başvuruları Başladı

OMÜ YÖS Başvuruları Başladı

42 farklı ülkede gerçekleştirilecek olan 2016-2017 OMÜ YÖS sınav başvuruları başladı.

A+A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezi, 4 dönemdir sürdürdüğü ve şu ana kadar yaklaşık 17.000 kişinin katıldığı Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavını 2016-2017 eğitim öğretim döneminde gerçekleştirmeye hazırlanıyor.

Sınavın ölçme değerlendirme, yazılım ve aday destek hizmetlerini yürüten merkez, 2017 YÖS başvurularını (çevrimiçi) online şekilde almaya başladı.

SINAV BAŞVURUSU NASIL OLACAK?

2017 YÖS, 42 ülke, 8 dil ve 65 sınav merkezinde gerçekleşecek. Sınava başvurular http://ais.uzem.omu.edu.tr adresi üzerinden alınacak. Adaylar, başvurularını ve sınav merkezi tercihlerini hatta sınav ücreti ödemelerini bu adres üzerinden rahatlıkla yapabilecekler.

YÖS HAKKINDA

Uluslararası Öğrenci Giriş Sınavı, Türkiye’deki yükseköğretim kurumlarında okumak isteyen yabancı uyruklu öğrencilerin girecekleri ve sonuçlarını bu kurumlara kabul için başvururken kullanabilecekleri bir sınavdır. Bu sınav, 2010 yılına kadar Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nce (ÖSYM) yapılmaktayken 2011 yılında alınan kararlarla Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavlarını Türkiye’deki üniversiteler kendi bünyelerinde düzenleyebilmektedirler. 115 üniversite (70 devlet - 45 vakıf), OMÜ -YÖS sonuçlarına göre uluslararası öğrenci kabul etmektedir.
 

Sınav Tarihi: 22 Nisan 2017 Saat: 13: 00 (Türkiye yerel saatine göre)

Son Başvuru Tarihi: 31 Mart 2017


Ayrıntılar: http://ise.omu.edu.tr/tr
Başvuru:
http://ais.uzem.omu.edu.tr

 

OMÜ UZEM HAKKINDA

 

Faaliyetlerine 2009 yılında başlayan Ondokuz Mayıs Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (OMÜ-UZEM), çağdaş bilgi iletişim teknolojilerinin yardımıyla verimli ve etkin bir eğitim ve öğretim ortamı oluşturarak çalışma hayatına aktif katılan kişileri günümüzün ihtiyaçlarına cevap verebilecek şekilde hazırlanmış programlarla eğiterek meslek hayatlarındaki etkinliklerini artırmayı hedeflemektedir.

 

Merkez bünyesinde 6 tanesi yüksek lisans, 8 tanesi önlisans, 1 tanesi lisans tamamlama, 1 tanesi de formasyon eğitimi olmak üzere toplamda 16 programda 3892 öğrenciye uzaktan eğitim ile öğrenim hizmeti verilmektedir. Bu öğrenim hizmetlerine ek olarak kampüs için yaklaşık 16bin öğrenciye uzaktan eğitim altyapısı ile 5i dersleri de verilmektedir.

Eğitim - öğretim faaliyetlerine ek olarak “Uluslararası Öğrenci Giriş Sınavı” (OMÜ-YÖS) sınavları merkezimiz tarafından yapılmaktadır. Bu sınavların ilki 18 Mayıs 2013 tarihinde 3 kıtada 17 ülkede 26 Merkezde eş zamanlı olarak toplam 3006 öğrencinin katılımıyla, 25 Mayıs 2014 tarihinde 19 Ülke 33 Merkezde Türkçe, İngilizce, Fransızca, Arapça ve Rusça dillerinde olmak üzere 4.233 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilmiştir. Her sene katılımcı sayısını arttırılarak yapılmaya devam etmektedir.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.