Ölüme Terk Edilen At Kurtarıldı

Ölüme Terk Edilen At Kurtarıldı

Yıllarca sahibinin hizmetini yapan At! Sahibi tarafından ölüme terk edildi.

A+A-

Samsun'un Çarşamba ilçesinde yol kenarında ölüme terk edilen at, Doğa Koruma ve Milli Parklar 11. Bölge Müdürlüğü ekiplerince kurtarıldı.

Samsun-Ordu karayolu Dikbıyık Mahallesi'nde yol kenarında bir ağaca bağlanarak ölüme terk edilen atı görenler, Doğa Koruma ve Milli Parklar 11. Bölge Müdürlüğüne haber verdi.

Ekipler, yaralı ve bakımsız halde bulunan atı kamyona koyarak Samsun Büyükşehir Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi'ne götürdü.

Doğa Koruma ve Milli Parklar 11. Bölge Müdürü Mehmet Sıddık Kılınçer, AA muhabirine, anayol kenarında ağaca bağlı, üzerinde yaralar bulunan bakımsız bir at olduğu ihbarı üzerine ekiplerin bölgeye gittiklerini söyledi.

Atın vücudunun çeşitli yerlerinde yaralar bulunduğunu belirten Kılınçer, "Ata herhangi bir tedavi uygulanmadığı tespit ettik. Çevredeki insanlardan atın 4 gündür aynı yerde aç ve susuz şekilde bağlı olduğu öğrenildi." dedi.

Hayvanın durumu göz önüne alınarak bulunduğu yerden alındığını aktaran Kılınçer, tedavi ve bakımının yapılabilmesi amacıyla Büyükşehir Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi'ne teslim edildiğini ifade etti.

Kılınçer, atın sahibini tespit için çalışma başlattıklarını da kaydetti.

 
Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.