OKTAY BAFRA NEREYE GİDİYOR?

OKTAY BAFRA NEREYE GİDİYOR?

CHP Bafra İlçe Başkanı Nihat Oktay son günlerde yaşanan olaylar sonrası bir basın açıklaması yayınladı.Oktay açıklamasında;

A+A-

"Değerli Bafralı hemşerilerim, Türk toplumu nereye gidiyor, Bafra nereye gidiyor, ne oldu bize, bu bozukluğun, bu karmaşanın nedeni ne! Nereden geliyoruz, nereye gidiyoruz? İnsanlarımıza ne oluyor, hırçınlıklarımızın, duyarsızlıklarımızın, aymazlıklarımızın sebebi ne? Kısaca anlatmaya çalışacağım.

Ülkemizdeki nüfus artışıyla birlikte ekonomik sorunların ağır basması dolayısıyla Bafra’mız kabuğuna sığamaz hale geldi. Başta siyasilerimizin Cumhurbaşkanının söylemleri toplumu her gün geriyor ve insanlarımızı ötekileştiriyor. Bizden yana olanlar ve olmayanlar diye. Toplumumuzun geçmiş değer yargıları ve inanışları inkâr edilmekte, insanlarımızın genleriyle oynanmaktadır. Böylece insanlarımız birbirine karşı hırçın ve her gün biraz daha saldırgan olmaktadır. Önce başta iktidarı elinde bulunduranlar toplumu kucaklayıcı, birleştirici söylemlere yönelmelidir. Bir diğer husus insanların inançlarıyla oynanmamalıdır. Herkesin dini kendinedir. Kimse kimsenin inancına karışmamalıdır. Bafra’mız eski günlerini arar duruma gelmiştir. Eski evleriyle, yemyeşil bahçeleriyle insanların birbirleri ile kucaklaştığı, bir aile olduğu Bafra’ya ne oldu? Beton yığınlarıyla çepeçevre sarılmış bir Bafra kimsenin kimseyi tanımadığı, yolda gezerken birbirinden korkan, ürken insanlarla dolu bir şehir. Ya gençlerin durumu! Başıboş, kendi iç dünyasına kapanmış, toplumsal duyarlılıktan uzak, makinelerin esiri olmuş bir gençlik. Peki, bu durumdan nasıl kurtulacağız?

Değerli arkadaşlar; bu sorun sen-ben sorunu değil. Bu sorun bir partinin ya da partilerin sorunu değil. Önce bugüne kadar yapılanlara bakalım. Çocukların sosyal aktivitelerini arttıracak alanlar bırakmamışız. Spor tesisleri, sosyal tesisleri yeterince çoğaltamamışız. Olanlar da yetersiz ya da ücretli. Bir sinema, tiyatro ya da onların enerjilerini atabileceği ve sosyalleşeceği ortamları yaratamamışız. O zaman sorarlar insana. Ne ektik ki ne biçeceğiz. Sadece gençler için değil, yaşlılarımız için de durum farklı değil. Onları da gücümüz oranında beton duvarların içine hapsetmişiz. Onların geleceğe umutla bakabileceği alanlar, sosyal tesisler, hobi bahçeleri, hayvan yetiştiriciliği, bitki üretim alanları yaratamamışız. Ondan sonra soruyoruz kendi kendimize. Bafra nereye gidiyor, ülke nereye gidiyor diye.

Sonuç olarak değerli hemşerilerim; bu sorunlar bir kurumun, kişinin halledilebileceği sorunlar değildir. Bafra olarak herkesin hemfikir olduğu ve üstesinden gelebileceği köklü çözümlerle halledilebilir. Yoksa her gün insanlarımızın birbirini gırtlakladığı, intiharların son aylarda en üst düzeye ulaştığı, özellikle gençlerin uyuşturucu batağının içine saplandığı bir ortamda yaşamaya devam ederiz. Bu sorunları çözmek için, herkesin ortak değerlerde buluşabileceği partiler üstü bir ortaklık sağlanmalı, bu konu değişik panellerle, sempozyumlarla masaya yatırılmalı, daha sonra bunun baş nedeni olan eğitimsizliği ortadan kaldırmalıyız. O zaman belki yirmi yıl sonra özlediğimiz bir topluma kavuşabiliriz. Önce eğitim diyerek gün geçirmeden bu birlikteliği sağlamalıyız."

Kalın sağlıcakla!

 

Nihat OKTAY

CHP BAFRA İLÇE BAŞKANI

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.