OHAL, MİLLETİMİZİN ÖZGÜRLÜĞÜNE KASTEDENLERE KARŞI İLAN EDİLMİŞTİR

OHAL, MİLLETİMİZİN ÖZGÜRLÜĞÜNE KASTEDENLERE KARŞI İLAN EDİLMİŞTİR

AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan,

A+A-

15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından ilan edilen ve bugüne kadar 6 defa uzatılan OHAL uygulamasının 7.defa uzatılmasına ilişkin Başbakanlık tezkeresine ilişkin AK Parti Grubu adına TBMM Genel Kurulu’na hitap etti. 

“15 Temmuz Darbesine ‘Tiyatro’ Diyenler Kimin Sahnesinde Hangi Oyunun Figüranı Olduklarının Farkında Mıdır?” 
 
Konuşmasına, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ilan edilen erken seçim kararının hayırlara vesile olmasını dileyerek başlayan Karaaslan, “OHAL özgürlüklere değil; milletimizin özgürlüğüne kastedenlere karşı, insan haklarına değil; insan haklarını en acımasız şekilde katledenlere karşı, tarih boyunca gelmiş geçmiş en acımasız darbeye karşı ilan edilmiştir. Şehitlerimizin aziz hatırasının huzurunda, milletin kürsüsünde şimdi sormak istiyorum. 15 Temmuz darbesine ‘tiyatro’ diyenler kimin sahnesinde hangi oyunun figüranı olduklarının farkında mıdır?” ifadelerini kullandı. 
 
“OHAL’in Uzatılma Gerekçesini Anlamak İçin 15 Temmuz’dan Başlamalıyız” 
 
“OHAL’in neden uzaması gerektiğini anlatmak için ona neden gerek duyulduğunu açıklamamız; bunun için ise 15 Temmuz’a gitmemiz ve oradan başlamamız gerekir. 15 Temmuz bir tarafı ile zifiri karanlık bir gece, bir tarafı ile aydınlık bir sabahtır. Millete karşı sıkılan kurşunların hepimizin yüreğini delip geçtiği ama hainlere geçit vermediğimiz dillere destan, asırlara mühür birlikteliğimizdir. Millet olmanın, bu aziz milletin bir evladı olmanın ve bu vatan uğruna yaşamanın vatan uğruna ölmek kadar anlamlı olduğu, yaşamla ölümün var olmak ya da olmamak mücadelesini verirken anlamını yitirdiği bir gecedir.” ifadelerini kullandı. 
 
OHAL’in istisnai olduğu kadar meşru bir durum, anayasal bir müessese ve uygulama olduğunu kaydeden Karaaslan,  anayasanın 119, 120 ve 121'nci maddelerinde düzenlenen OHAL’in, milli güvenliğe karşı büyük bir tehdit oluşturan FETÖ’nün başta ordu, emniyet, yargı, mülki idare olmak üzere kamu kurumlarındaki mensuplarının ayıklanması, muhtemel tehditlerin önlenmesi açısından hayati öneme sahip olduğunu ifade etti. 
 
 
“Tüm Badirelerden Daha Da Güçlenerek Çıkmaya Devam Edeceğiz” 
 
Anayasasında OHAL’in yer aldığı çok sayıda ülke olduğunu ve bu ülkelerin 15 Temmuz gibi büyük olaylar yaşamamasına rağmen uzun süreli OHAL ilan ettiğini söyleyen Karaaslan konuşmasını şöyle sürdürdü;  
 
“OHAL, FETÖ ve diğer terör örgütleriyle mücadele amacıyla ortaya konulmuştur. OHAL’in günlük yaşam pratiklerimizi etkileyen, hayatımızı kısıtlayan, yaşam alışkanlıklarımızı değiştirmemizi gerektiren bir tarafının olmadığı sanırım son 1,5 senede her alanda iyileşen göstergelerle kanıtlanmıştır.  
 
Terörün kirli ve kanlı yöntemleriyle, devletimizin istikbalini tehdit etmeye, kaderimize yön vermeye çalışanlar tıpkı geçmişte olduğu gibi bugün ve gelecekte de başarılı olamayacaktır. Başta Sayın Cumhurbaşkanımızın güçlü liderliği, inandığı yoldan asla geri dönmeyen dik duruşu ve her daim milletiyle omuz omuza sergilediği irade, Sayın Başbakanımızın azmi ve kararlılığı, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin ve ilgili bakanlıklarımızın gerek içeride gerek dışarıda yürüttükleri başarılı çalışmalarla ve milletimizin güçlü desteğiyle tüm bu badirelerden daha da güçlenerek çıkmaya devam edeceğiz.”
Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.