Öğretmenler Gelişimin Anahtarıdır

Öğretmenler Gelişimin Anahtarıdır

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Öğretmenlerimiz dün olduğu gibi bugün de her türlü değişimin, gelişimin, yenilenmenin ve daha ileri hedeflere doğru yürümenin anahtarı durumundadır" dedi.

A+A-

Öğretmenler Günü nedeniyle bir mesaj yayımlayan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Öğretmen sadece çocuklarımızı üniversite sınavlarına hazırlayanlar değildir. Onlar, ilim öğreten, edep, adap öğreten, sabırla öğrencisine hayatı öğretenlerdir. Öğretmenlerimiz dün olduğu gibi bugün de her türlü değişimin, gelişimin, yenilenmenin ve daha ileri hedeflere doğru yürümenin anahtarı durumundadır. Öğretmenlerimiz; insanlık tarihinin en anlamlı ve ölümsüz mesleğinin mensubudur" dedi.

GELECEĞİ ÖĞRETMENLER NİŞA EDECEK

Öğretmenlerin senede bir gün hatırlanacak varlıklar olmadığını belirten Genç, "Bir ülkenin en büyük zenginlik kaynağı gençleridir, yetişmiş insan gücüdür. Dolayısıyla daha güçlü ve daha kalkınmış bir Türkiye'nin yolu da eğitimden geçmektedir. Ancak daha güçlü bir Türkiye'yi şekillendirecek olan gençlerimizi geleceğe hazırlayanlar da şüphesiz ki öğretmenlerimizdir. Geleceğimizi yetiştiren öğretmenlerin omuzlarına yüklenen yük ağır ve verilen sorumluluk büyük. Türkiye'yi, dolayısıyla 2023, 2051 ve 2071 Türkiye'sini inşa edecek olan öğretmenlerimizdir" açıklamasını yaptı.

ÖĞRETMENLER GÜNÜ’NÜ KUTLADI

Öğretmenlerin tarih boyunca bilginin, çağdaşlığın, sevginin, barışın ve aydınlanmanın öncüleri olduğunu ifade eden Genç, şunları söyledi: "Öğretmenler, toplumun bütün kesimlerine yol gösteren önder ve örnek insanlar olmuştur. Bizler de aydınlık geleceğin yolunun eğitimden geçtiğini çok iyi biliyor, bu bilinçle hareket ediyoruz. Geleceğimiz adına eğitime destek, her zaman bizim de öncelikli hedeflerimiz arasında olmuştur. Özellikle eğitimde attığımız adımlarla geleceğimiz için sağlıklı tohumlar ektik. Öğretmenlerimizin gayretleriyle bu tohumlar büyüyecek, boy atacak ve sağlıklı nesiller olarak geleceğimizi teşkil edecekler. Bu vesileyle bütün eğitimcilerimizin Öğretmenler Günü'nü kutluyorum." 

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.