O SAMSUN'DA TEK

O SAMSUN'DA TEK

Samsun’un tek kadın servis şoförü Özgül Atalı, öğrencilerin gözdesi oldu.

A+A-

Çocukların “Özgül abla” diye hitap ettiği kadın sürücü hem patronluk hem de şoförlük yapıyor. Öğrencilere anne şefkatiyle yaklaşan servis sürücüsü, görenlerin de takdirini topluyor. 
Samsun’da 5 yıldır okul servisi kullanan Özgül Atalı eşinden, velilerden ve erkek meslektaşlarından da destek görüyor. Her gün Samsun caddelerinde direksiyon sallayarak öğrencileri hem okulla hem de aileleriyle buluşturan 40 yaşındaki Atalı’ya öğrenciler “Özgül abla” diye hitap ediyor. Öğrenciler tarafından çok sevilen Atalı, trafik kurallarına harfiyen uyuyor.

SAMSUN’UN İLK VE TEK BAYAN SERVİS ŞOFÖRÜ
Evli ve 15 yaşında bir kız çocuğu annesi olan Özgül Atalı, servis şoförlüğüne ilk başlarda eşine yardımcı olmak için başladığını ve daha sonra bu işi sevdiğini söyledi. Atalı, “Atalı Tur şirketinin hem sahibi hem de şoförü olarak bu mesleğimi 5 yıldır devam ettirmekteyim. Daha öncesinde 15 yıl direksiyon öğretmenliği yaptım. Bunun avantajlarını şu anda kullanıyorum. Samsun’da ilk bayan servis şoförü ve şirket sahibi olmanın, erkek egemen bir sektöründe ‘ben de bir kadın olarak varım’ demenin gurur ve onurunu yaşıyorum” dedi.
İşi gereği bir takım zorluklarının da olduğunu ifade eden Atalı, “İşimin zorlukları tabii ki var. Sabahın erken saatlerinde kalkıyoruz ve gecenin bir yarısına kadar trafikte uğraşıyoruz. Zor bir meslek, çok dikkat isteyen bir meslektir. Çocuğun indirilmesinden bindirilmesine, araç içerisindeki hal ve hareketlerine kadar çok dikkat etmemiz gerekiyor. Çünkü bizler onlara örnek teşkil ediyoruz. Mesleğimizin zorlukları kadar da güzel yönleri de vardır. Bunlar da çocuğumuzu ana sınıfından alıp, liseye kadar mezun ediyoruz. Hayatı içerisinde ‘evet benimde bir servisim vardı. Bir Özgül ablam vardı, onu seviyordum’ diye bir profil bırakabilmek çok güzel oluyor” diye konuştu.

ÖĞRENCİLER ÖZGÜL ABLALARINDAN MEMNUN
Özgül ablalarını ilk gördüklerinde çok şaşırdıklarını belirten öğrenciler ise, “Özgül ablamız erkek sürücülerden daha iyi ve kurallara daha çok uyuyor. Kadın olduğu için erkeklere göre daha kötü süreceğini düşünmüştüm ama erkeklerden daha güzel sürüyor” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.