NEBYAN FASÜLYESİ PAZARDA YERİNİ ALDI

NEBYAN FASÜLYESİ PAZARDA YERİNİ ALDI

19 Mayıs İlçesinin Nebyan Dağı eteklerinde bulunan Aydınpınar ve Kuşkayası Köylerinden Nebyan Dağına kadar uzanan arazilerde yetiştirilen Nebyan Fasulyesi, 19 Mayıs Belediyesi Çok Amaçlı Pazar Yerinde yok satıyor.

A+A-

Pazaryeri girişinde ev hanımlarının yoğun ilgisini gören Nebyan Fasulyesinin fiyatı gün geçtikçe yükseliyor.

 BİR KİLO NEBİYAN FASULYESİ 4 TL

19 Mayıs İlçesinde, hasadı yapılan Nebyan fasulye satışları başladı. Nebyan fasulyesi, içerdiği protein miktarı ve lifli yapısı ile oldukça değerli besin olarak kabul ediliyor. Nebyan fasulyenin kırmızı etin karşıladığı protein miktarı kadar proteine sahip olduğu belirtiliyor.

 

Protein açısından oldukça zengin, Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden Nebyan fasulyenin fiyatı, talebin karşılanamaması nedeniyle sürekli artıyor. Nebyan fasulyesini diğerlerinden ayıran özellik, suni gübre kullanılmaması ve dolayısıyla sahip olduğu lezzet.

 NEBYAN FASULYESİ TERCİH EDİLİYOR

 Nebyan Fasulyesini Samsun’da bulunan pazaryerlerinde de sattıklarını belirten üreticiler, Nebyan fasulyesinin üretimini sezonluk olarak yaptıklarını belirtti.

Lifli yapısı sayesinde insan sağlığına birçok yönden fayda sağlayan ve Türk mutfağında yemekler ve salatalarının vazgeçilmezlerinden olan Nebyan fasulyenin kalp sağlığını koruduğu, kalp krizi riskini azalttığı, kemik yapısının güçlenmesine yardımcı olduğu, kan şekerini kontrol altında tuttuğu, sinir sistemine iyi geldiği, mide ve bağırsak sağlığını koruduğu, bağırsakların çalışmasını sağladığı ve kandaki kötü kolesterolü düşürdüğü bildiriliyor.

 

HARUN YAZICI

dsc_2396.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.