MUTLU ÖĞRETMEN ATÖLYESİ BAFRADA BAŞLIYOR

MUTLU ÖĞRETMEN ATÖLYESİ BAFRADA BAŞLIYOR

Bafra Rehberlik ve Araştırma Merkezinin hayata geçirdiği “Mutlu Öğretmen Atölyesi” projesinin açılış programı 20 Şubat Çarşamba günü Bafra Altınkaya Anadolu Lisesinde düzenlenen tanıtım konferansıyla gerçekleştirildi.

A+A-

Konferansa Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun ESEN, Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali KATİPOĞLU, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Fatih AKKUŞ, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yüksel AYDIN ve okul yöneticileri ile rehberlik öğretmenleri katıldı.

mutlu-ogretmen-atolyesi-bafrada-basliyor-f.jpg

Projeyi hazırlayan rehber öğretmenler Faruk Gülşen ve Leyla Deniz Yolçun’ un birlikte sunduğu konferansta Mutlu Öğretmen Atölyesinin içeriği ve proje süreci hakkında bilgi verildi. Projenin amacı, Tüm eğitim kademelerinde görev yapan öğretmenlerin mesleki doyumu ve öznel iyi oluşlarını arttırmak için temel duygulardan biri olan mutluluğu yakalamalarını sağlamaktır. Proje, 2023 Eğitim Vizyonu doğrultusunda öğretmenlerin mesleki ve yaşam motivasyonlarını arttırarak mutlu öğretmenlerin mutlu öğrenciler yetiştireceği düşüncesiyle ortaya çıkmıştır. 6 oturum sürecek olan atölye çalışmalarına katılmak isteyen öğretmenler Samsun Akademi internet sitesi üzerinden başvuru yapabileceklerdir. Türkiye de ilk defa gerçekleştirilecek olan projenin hedefi mutlu öğretmen, mutlu öğrenci ve mutlu sınıf olarak vurgulanmaktadır.

Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali KATİPOĞLU mutlu öğrenci için mutlu öğretmen olması gerektiği ve bunun için projenin çok önemli olduğunu 2023 Eğitim Vizyonu doğrultusunda mutlu sınıf ortamları ortaya çıkarmak için “Mutlu Öğretmen Atölyesine” başlıyoruz diyerek projede emeği geçen Bafra RAM yönetici ve öğretmenlerine teşekkür etti.

Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun ESEN ben bu projeyi ve çalışmayı duyunca çok heyecanlandım. Aradığımız değişikliğin bu olacağını düşündüm diyerek biz öğretmenlerimizi geleceğe hazırlamakla yükümlüyüz bunun için 100 değil gerekirse 200 atölye çalışması yapacağız ve projede emeği geçen herkese teşekkür etti.

Proje açılış konferansına konuşmacı olarak davet edilen Üsküdar Üniversitesi Psikoloji Bölüm başkanı Doç. Dr. Tayfun DOĞAN “Mutluluk Hakkında Bilim Ne Diyor?” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. Pozitif psikoloji alanında çalışmalar yürüten Doç. Dr. Tayfun DOĞAN tüm katılımcıların ilgiyle dinlediği sunumda, pozitif psikolojinin mutluluğa bakışı, farkındalık, ana odaklanma gibi konular hakkında katılımcılara bilgi verildi.

mutlu-ogretmen-atolyesi-bafrada-basliyor-1.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.