MUSTAFA ÖCAL: ASGARİ ÜCRET YOKSULLUK SINIRININ ÜZERİNDE OLACAK!

MUSTAFA ÖCAL: ASGARİ ÜCRET YOKSULLUK SINIRININ ÜZERİNDE OLACAK!

Bafra’da kahvehane ziyaretlerini sürdüren Saadet Partisi Samsun Milletvekili Adayı Mustafa Öcal, partisinin ‘’Türkiye Vizyonu’’ kapsamındaki projelerini anlattı.

A+A-

Seçim çalışmalarına aralıksız olarak devam eden Saadet Partisi Samsun Milletvekili Adayı Mustafa Öcal, kahvehaneleri ziyaret ederek partisinin ‘’Türkiye Vizyonu’’ kapsamındaki projelerini anlattı. Vergide adaleti sağlayacaklarını ve asgari ücretten vergi almayacaklarını söyleyen Öcal, bu ülkenin zengin bir ülke olduğunu, rantiyeye giden paranın kesilmesiyle kaynak oluşacağını belirtti.

VERGİ ÖDEV OLMAKTAN ÇIKTI ZULÜM OLDU

‘’Geldiğimiz noktada parayı Lidyalılar, vergiyi Sümerler, verginin vergisini ise ülke olarak biz bulmuş durumdayız’’ diyen Mustafa Öcal, ‘’İktidarın yaptığı sorumsuz harcamalar ve akılsız yatırımlar neticesinde devletin gelirleri giderlerini karşılayamamaktadır. Bunun sonucunda da fatura vatandaşa kesilmektedir. Büyük çoğunluğu dar gelirli vatandaş ve çalışan kesimden alınan vergilerin çeşidi 50’yi bulmuş, oranları %160’a kadar çıkmıştır. Bu vergiler yüzünden zengin ile fakir arasındaki adaletsizlik daha da derinleşmiştir. Nihayetinde vergiler vatandaş için bir ödev olmaktan çıkmış adeta zulüm haline gelmiştir’’dedi.

VERGİDE ADALETİ SAĞLAYACAĞIZ

Saadet Partisi iktidarında vergi yükünün hafifletileceğinin ve vergide adaletin sağlanacağının altını çizen Öcal, ‘’2018 yılında aylık 2.700 lira maaş alan en düşük kamu çalışanı ortalama %20 oranında vergi öderken Süper Lig’de yıllık 24 Milyon lira ücret alan bir futbolcu sabit %15 oranında vergi ödeyecektir. Bu oran İngiltere’de %45, Fransa’da %50, İspanya’da %52’dir. Çiftçimiz traktörüne alacağı mazota litre başına 1 lira 80 kuruş ÖTV ödemesi gerekirken yat sahibi ÖTV ödemeden mazot alabilmektedir. Artık neredeyse soluduğumuz havadan dahi vergi alınacaktır. Saadet iktidarında ilk işimiz vergi yükünü hafifletmek ve vergide adaleti sağlamak olacaktır’’ifadelerini kullandı.

ASGARİ ÜCRETTEN VERGİ ALINMAYACAK

Saadet iktidarında çarpık ve adil olmayan vergi sisteminde köklü reformlar gerçekleştirileceğini kaydeden Öcal, ‘’Asgari ücret yoksulluk sınırının üzerinde olacak ve asgari ücret vergiden muaf tutulacaktır. Asgari ücret her yıl reel olarak %7-10 civarında artırılacaktır. Hedef yoksulluk sınırını yakalamak olacaktır. Akaryakıttan alınan yüksek vergi oranları azaltılacaktır’’şeklinde konuştu.

vergide-adaleti-saglayacagiz-1.jpgvergide-adaleti-saglayacagiz-3.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.