MUSTAFA DEDENİN ÖRNEK OLACAK AZMİ

MUSTAFA DEDENİN ÖRNEK OLACAK AZMİ

Samsun un Bafra İlçesi Kemal paşa mahallesi ışık sokakta ikamet eden 90 yaşında olan

A+A-

Mustafa Acar dedemiz yaşına aldırmadan el arabasında kendi yaptığı el süpürgelerini satarak bu yaşta ekmeğinin çıkarmanın peşinde.
Bafra Kaymakamın gözünden kaçamayan Mustafa dedemiz Halis Arslan'la kısa bir sohbet ettiler. Yaşının ilerlemesine hiç aldırmadan ve hiç kimseye muhtaç olmadan ekmek parasını kazanmaya çalıştığını belirten Mustafa dedemiz Bafra  kaymakamı Halis Arslan yaklaşık 30 yıldır el süpürgesi yapıp sattığını bu şekilde ayak durmaya çalışıyorum. Şükür olsun hayattan ve yaşamımdan şikâyetim yok. Burada hiç kimsem yok  kendi başıma hayatımı sürdürmeye çalışıyorum. Haftanın pazartesi ve perşembe günleri evde yaptığım el süpürgelerini pazara satmaya götürüyorum Bu günde size yolda rastlamam tesadüf oldu.

Bafra kaymakamı Halis Arslan ise bu yaşta azimli bir şekilde hayatta durabilmek için çalışma hırsınız benim hem ilgimi çekti, hem de şaşırttı. Arslan, Mustafa dede bu haftaki süpürgelerinizin hepsini aldım bizimde size ufakta olsa bir katkımız olsun. Sizi evinizde ziyaret edeceğim, gerçekten bu yaşta hayata bakışınız gençlerimize inşallah örnek olur. Hayatta size sağlıklı günler diliyorum, devlet babanın kapısı sana her zaman açık bizleri ziyaret ederek onurlandırırsın.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.