Muhtarlardan Kaymakam Teşekkür

Muhtarlardan Kaymakam Teşekkür

4 Mahalle Muhtarı Yapılan BağlantıKültür Evleri İçin Bafra Kaymakamına Teşekkür Ziyaretinde Bulundular

A+A-

Bafra Kaymakamı Halis Arslan’ın girişimleri sonucunda Bafra’nın mahallerinde (köylerde) bulunan ve şuanda kullanılmayan binalara imece usulü ile kültür evleri yapılmaktadır.

İlçenin Eldavut, Yakıntaş, Harız, Kalaycılı ve Gerzeliler muhtarları  Bafra Kaymakamını ziyaret ederek teşekkürlerini belirttiler.

Bafra Kaymakamı Halis Arslan; “ ilçemizin mahallerine yaptığım gezilerde eski köy konağı konumunda ve kamuya ait kullanılmayan okullarda kültür evlerini yaygınlaştıracağız. Şu ana kadar ilk olarak Yakıntaş mahallesinden başladık, akabinde  Eldavut mahallesinde tam anlamıyla bilgisayar donanımlı, kitaplarıyla dolu kütüphane köşesi, satranç oyun takımları ile sonuçlandırdık. Mahallelerdeki kültür evleri 7’den 77’e herkese hitap edecek bir şekilde tanzim edildi. Mahallelerde bulunan çocuklar sıcak bir ortamda bu kültür evlerinden faydalanıyorlar. Akabinde Harız, Kalaycılı ve Gerzeliler mahallelerinde kültür evi çalışmaları devam ediyor. Kültür evlerindeki bilgisayarlar ve kitaplar imece usulü ile yardımsever vatandaşlarımızın katkıları ile yapılmaktadır” dedi.

Mahalle muhtarları yapmış oldukları açıklamalarında; “kültür evlerinde ki bilgisayar donanımı, kitaplarla dolu kütüphane köşeleri ve satranç oyun takımları vb. diğer yardımlardan dolayı mahalle sakinlerimiz adına ilk öncelikle Kaymakamımız Sayın Halis Arslan’a teşekkür ediyoruz. İmece usulü ile gerçekleştirilen kültür evlerinde çocuklarımız okul dışında akşamları gelip bilgisayar ortamında derslerini yapabiliyorlar. Satranç oynuyorlar ve kütüphane köşesinden kitap alıp okuyabiliyorlar. Sayın Kaymakamımız olmasa biz bunları bir arada mahallemizde göremezdik. Eldavut ve Yakıntaş mahallerinde tamamlandı, diğer Harız, Kalaycılı ve Gerzeliler mahallerinde de çalışmalara başlandı” dedi.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.