MUHTAR ADAYI  BAŞKAN OLDU

MUHTAR ADAYI BAŞKAN OLDU

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’de 9 kişinin yönetimden istifa etmesi sonucu düşen yönetimin yerine kayyım olarak atamalar yapıldı.

A+A-

Bafra Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe binasında yapılan toplantıda kayyım olarak seçilen yeni İlçe Başkanı ve yönetim üyeleri basına tanıtıldı. Toplantının başında konuşma yapan Eski Bafra İlçe Başkanı Nihat Oktay şunları söyledi, ‘’ sevgili basın mensupları, değerli partililerim, bugün burada toplanmamızın sebebi seçim sonrası 9 tane yönetim kurulu arkadaşımızın istifa etmeleri sonucu yönetim düşürülmüştür. Bizde yeni yönetime kayyım olarak atanan 5 kişilik heyete Yusuf SÜNGER Başkanıma yönetimi teslim etmek için toplanmış bulunuyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi’nde 28 aydır atama usulü ile birlikte görev yapmaktaydım. Bu süre içerisinde takdir sizlerin. Bafra’da partimizi belirli bir yere getirmeye çalıştık. Bunun için benimle birlikte yönetimimde bulunan, emeği geçen tüm partililerime ve değerli yönetim kurulu arkadaşlarıma ayrıca teşekkür ederim. Bu bir süreçtir, birileri gidecek birileri gelecek fakat önemli olan Cumhuriyet Halk Partisinin bayrağını en iyi şekilde bir yerlere getirmektir. Bunu da seçim sürecinde gece gündüz demeden, canla başla çalışan ve bizleri yalnız bırakmayan başta kadın kollarımız olmak üzere tüm çalışan arkadaşlarıma canı gönülden teşekkür ederim. Hepinizin bildiği gibi biz göreve geldiğimizde belediye başkanlığı seçimlerinde 800 küsur oy almıştık. Bugün belediye meclisinde 8000 küsur oy aldık ve ilk defa 1980’den sonra partimizde yerel yönetimlerde 10 kat sonuçları artırmış bulunduk. Tabi bu başarımıdır, tabi ki hayır. Ben bunu asla kabul etmiyorum. Ben 28 ay önce hepinizin huzurunda şu sözü verdim, ‘’ 30.000 oy hedefimiz’’ dedim Bafra’da ama bu süreç içerisinde gelin görün ki en başarısız illerimiz arasında sayılan Samsun’dan en az zayiatla partimizi temsil ettik.

Ben bunu genel başkan yardımcılarımla, Milletvekillerimle, il başkanımla paylaştım ve bu başarısızlığın nedeninin araştırılmasını istedim ve baştan itibaren herkesin sorgulanması tarafıydım. Bana genel başkan yardımcım ve il başkanım 1 hafta beklememi söyledi ve ben bu süreç içerisinde beklerken, değerli arkadaşlarımız istifalarını sundular. Ben Nihat Oktay olarak ilkeli bir insanım ve zaten seçimden hemen sonra bu sorumluluğu üzerime alıp kendi rızamla görevden çekilecektim ama arkadaşlarım herhalde biraz sabırsız davrandılar. Onlara da bu davranışlarını havale ediyorum. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bafra’da hepinizin bildiği gibi gelecek seçimlerde başta belediye başkanlığı olmak üzere birinci parti olacağına inanıyorum. Bunu canı gönülden ve içtenlikle söylüyorum. 2,5 yıl önce ne demişsem yine aynısını söylüyorum. Cumhuriyet Halk Partisinin eskiden kalma bazı hastalıkları olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu hastalıkların başında yönetimlerine güven duymama ve seçim döneminde bazı arkadaşlarımızın az da olsa partilerine sahip çıkmamalarından dolayı bu seçim sonucunu biraz da bu şekilde yansıdığına inanıyorum. İnşallah çok değerli tecrübeli Yusuf Başkanım ve kayyımdaki diğer arkadaşlar iyi bir seçim arifesi yaşarlar, partimizi sağlıklı bir şekilde seçime götürürler. ‘’ dedi.

Olağanüstü Kongre Yapmak Üzere , (5) Kişiden Oluşan İlçe Geçici Yönetim Kuruluna Şu İsimler Atanmıştır.

Yusuf SÜNGER (BAŞKAN)
Mütehan Öztürk
Mülayim Polat
Mine Yaran
İsmail Yılmaz

    HABERE YORUM KAT

    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.