Artvin'de sel felaketi: 7 ölü

Artvin'de sel felaketi: 7 ölü

Artvin’de sel felaketi yaşandı, tam 8 kişi hayatını kaybetti.

A+A-

Artvin, tarihinin en büyük sel facialarından birini yaşıyor. Kentin farklı noktalarında yaşanan seller ve Hopa’da bazı evlerin çökmesi sonucu 7 kişi hayatını kaybetti. 2 kişi ise sel sularına kapılarak kayboldu. 
Artvin’de sel felaketinde 7 kişi hayatını kaybetti, biri çocuk 2 kişi ise kayboldu. Kayıp kişiler için arama çalışmaları sürerken, bazı bölgelerde mahsur kalanlara da ulaşılmaya çalışıldığı öğrenildi. Faciaya ilişkin bilgi veren Artvin Valisi Kemal Cirit, önce verdiği 8 kişinin hayatını kaybettiği bilgisini düzelterek, “Bir vatandaşımız hayata döndürüldü. Böylece hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısı 7 oldu” dedi. Vali, 17 kişinin yaralı olarak hastaneye kaldırıldığını da ekledi. Sugören, Çamlık ve Hendek köylerinde mahsur kalanlar olduğunu kaydeden Vali Cirit, hava muhalefeti dolayısıyla havadan kurtarma çalışması yapılamadığını, karadan AFAD ekipleriyle çalışmalar yürütüldüğünü belirtti.

HOPA’DA METREKAREYE 225 KİLOGRAM YAĞIŞ DÜŞTÜ
Metrekareye Hopa’da 225, Borçka’da 161,7, Arhavi’de ise 128 kilogram yağış düştüğünü duyuran Vali, yağışın etkisinin zaman zaman azalsa da gece boyu devam edeceğini ifade etti.

AFAD EKİBİ ARTVİN’E GÖNDERİLDİ
Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), sel faciasının yaşandığı Artvin’e 31 kişilik uzman ekip gönderildiğini duyurdu. AFAD’dan yapılan açıklamada, “Kayıp 2 vatandaşımızı arama kurtarma çalışmaları aralıksız devam etmektedir. Meydana gelen afetler dolayısı ile Başbakanlık AFAD koordinasyonunda 31 kişilik AFAD arama kurtarma ekibi olay yerinde görevlendirilmiştir. Samsun'dan 10 kişilik AFAD arama kurtarma ekibi de Genelkurmay Başkanlığı'na ait hava aracı ile olay yerine gönderildi. Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı 1 adet helikopter de Samsun'dan bölgeye sevk edildi. Ayrıca, Doğu Karadeniz Bölgesinde meydana gelebilecek aşırı yağışlara karşı; bölgedeki tüm İl AFAD Müdürlükleri teyakkuza geçirilmiştir” denildi.

BAZI BÖLGELERE ELEKTRİK VERİLEMİYOR
Öte yandan, kentin bazı bölgelerine elektrik enerjisi verilemediği, bazı yolların da kapalı olduğu ve bu yolları açmak için çalışmaların aralıksız sürdürüldüğü kaydedildi.

artvinde-sel-felaketi-7-olu.jpgartvinde-sel-felaketi-7-olu-001.jpgartvinde-sel-felaketi-7-olu-002.jpgartvinde-sel-felaketi-7-olu-003.jpgartvinde-sel-felaketi-7-olu-004.jpgartvinde-sel-felaketi-7-olu-005.jpgartvinde-sel-felaketi-7-olu-006.jpgartvinde-sel-felaketi-7-olu-007.jpgartvinde-sel-felaketi-7-olu-008.jpgartvinde-sel-felaketi-7-olu-009.jpgartvinde-sel-felaketi-7-olu-009.jpgartvinde-sel-felaketi-7-olu-010.jpgartvinde-sel-felaketi-7-olu-011.jpg

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.