Mobilya sektörü zor bir süreçten geçiyor

Mobilya sektörü zor bir süreçten geçiyor

Demirler Yağmur Mobilya işletme sahibi Recep Demir, ’Mobilya sektörü desteklenmeli’’ dedi.

A+A-

Mobilya sektörünün desteklenmesi gerektiğini söyleyen Demir, ‘’Sektörlerin büyük bir kısmında büyüme yaşanırken, ekonomimizin lokomotif sektörlerinin başında gelen mobilya sektörünün küçülmesi bizleri endişelendiriyor. Ekonomi sektörlerinin başında gelen mobilya sektörü, ham madde zamları nedeniyle zor bir süreçten geçiyor’’ dedi.

Demir; döviz kurlarında yaşanan artışla birlikte yurt dışından ithal edilen ham maddelerin fiyatlarında ciddi bir artış yaşandığını, bu artış yaşanmasına rağmen mobilya sektörünün, ürünleri yeni fiyatlara göre değil eski fiyattan satışını yaptıklarını ve zamlı alınan yeni ürünleri eski fiyatından satabildiklerini belirtti.

Demirler Yağmur Mobilya işletme sahibi Recep Demir, mobilyanın dış ticaret fazlası veren sektörlerin başında geldiğini kaydederek, mobilya sektörünün desteklenmesi gerektiğini belirtti.

Demir, sözlerini şu şekilde sürdürdü: ‘’Mobilya sektörü, Türkiye için önemli ve desteklenmesi gereken sektörlerimizden. Ham madde sıkıntısından ciddi oranda etkilendik. Ürünlere zam gelince imalatta da satışta da zorlanıyoruz. Dolayısıyla maliyet yükseliyor ve bu durum tüketiciye yansıyor. Gelen zamlardan dolayı fiyat ayarı yapamıyoruz. Yarın ne olacağı belli değil. İşler durduğunda biz de personel de sıkıntıya düşüyor. Çözüm bulunması gerekiyor’’ dedi.

BAFRA’DA EN BÜYÜK SIKINTI DIŞARIYA YAPILAN EVLİLİKLER

 

Aynı zamanda Demirler Yağmur Mobilya işletme sahibi Recep Demir, “En büyük sıkıntılarımızdan biri de ilçemiz dışına yapılan evlilikler…

Bafra’da işsizlik yüksek seviyelerde olduğu için, genelde yapılan evlilikler şehrimizin dışına yapılıyor. İş imkânı olmayan şehrimizin evlilikleri genelde büyükşehirlere göç ile sonuçlanıyor. Bundan dolayı evlenen çiftler eşyalarını ve ihtiyaçlarını gittikleri yerden görmek zorundalar buda bizim sektörümüzü etkiliyor.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum