MİLLİ İTTİFAK SAMSUN’DA MORAL BULDU

MİLLİ İTTİFAK SAMSUN’DA MORAL BULDU

SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak ile BBP Genel Başkanı Mustafa Destici Samsun'da Cumhuriyet Meydanı'nda halka hitap etti.

A+A-

Samsun'da düzenlenen Milli İttifak Mitingi’nde Saadet Partisi (SP) Genel  Başkanı Mustafa Kamalak ve  Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici halka seslendi. Samsun'da Milli İttifak Mitingi'nde konuşan Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, ‘Avrupa Birliği Bakanlığı kurarak güçlü olunmaz’ dedi.

 

SAMSUN CUMHURİYET MEYDANI DOLDU

     Samsun hem Karadeniz’in hem de Türkiye’nin, milli ittifakın iki ortağı açısından da, en zayıf ili idi.

      Buna rağmen Cumhuriyet Meydanının tıklım tıklım dolması, üstelik bu kalabalığın zoraki taşıma bir kalabalık olmadığı, gönüllü olarak mitinge gelenlerden oluşması ittifak liderlerinde tam bir doping havası meydana getirdi.

      Samsun Mitinginden büyük bir moralle ve yüzde 10 barajını rahatlıkla aşacakları bir inançla döndüler.

     SP. Samsun Milletvekili adaylarından Ali Vural,Hüseyin Köz,SP Samsun İl Başkanı Hasan Bayram Var,BBP Samsun İl Başkanı Ahmet Katrancı birer konuşma yaptı. 

     BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ise, AK Partiye verilen oyların HDP'ye verilmiş olacağını söyledi. Milli İttifak çatısı altında seçimlere birlikte girecek olan SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak ile BBP Genel Başkanı Mustafa Destici Samsun'da Cumhuriyet Meydanı'nda halka hitap etti. İki lider vatandaşları birlikte selamladıktan sonra kürsüye ilk olarak BBP Genel Başkanı Mustafa Destici geldi.
     Destici, "Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Selahattin Demirtaş'a dediki 'senin kardeşin dağda terörist' dedi. Peki, Yalçın Efendi sen Dolmabahçe'de bunlarla oturup çay kahve içerken, her gün başbakanlıkta bunları ağırlarken kardeşinin dağda olduğunu biliyor muydun? Sizi kandırmaya çalışıyor. Bu büyük Türk milletini kandırabilir mi? Asla kandıramaz. Başbakan devam ediyor, diyor ki 'bunların bir ucu dağda bir ucu mecliste siyasette' diyor. Sayın hocam sen profesör değil misin? Bunların bir ucunun dağda bir ucunun siyasette olduğunu yenimi öğrendin. Eğer yeni öğrendiysen vay senin profesörlüğüne vay. Her işi böyle biliyorsan hey memleketin haline hey" dedi.

     Cumhurbaşkanının 'Kürt sorunu yoktur' dediğinin altını çizen Destici, "Tebrik ediyorum sayın Cumhurbaşkanını doğru yolu buldu. İnşallah her konuda bulur. Sonra, hatta bir adım daha ileri gitti. Dedi ki, 'Dolmabahçe görüntüleri yanlıştır' dedi. Tebrik ediyorum. Yine ikinci bir doğru adım attı. Ben şimdi sayın Cumhurbaşkanından şunu söylemesini bekliyorum: 'PKK terör örgütüdür İmralı onun canisi ele başıdır. Dolayısıyla da terörle, teröristle müzakere pazarlık olmaz. Mücadele olur' demesini bekliyorum. Ama seçime kadar değil inanarak yürekten bizim gibi demesini bekliyorum" ifadelerini kullandı.

     Destici,”Bizler bugüne kadar oy için milletimizi kandırmadık. Bizim seçim beyannamesindeki vaatlerimiz, taşeron işçilerimizin tamamını kadroya alacağız ve taşeron işçiliğe son vereceğiz. Asgari ücretlinin üzerindeki vergi yükünü kaldıracağız. Asgari ücreti açlık sınırı üstü olan bin 500’ün üzerine çıkaracağız. 12 milyon ev hanımımızın her birine ayda 300 TL, çocuk başına da 100 TL vereceğiz. Avuçlarını boş bırakmayacağız. Kimseye muhtaç etmeyeceğiz. İlkokula, ortaokula, liseye giden bütün çocuklara öğle yemeği vereceğiz, servisleri de bedava olacak. Biz sadece emeklilere değil, bütün çalışanlara, dul yetim maaşı alanlara da, şehit yakını maaşı alanlara da her iki bayramda bir maaş ikramiyeyi vereceğiz ve maaşlarına yüzde 50 zam yapacağız. Bizim size sözümüz, evsiz aile bırakmayacağız. Her yıl 100 bin aileye bedava ev vereceğiz. Biz genel başkanlar olarak, üzerimize düşeni yaptık, sıra sizde” dedi.
     SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak ise, “CHP, 100 yılın projesini açıklamışlar. Anadolu'nun ortasına mega kent kuracaklarmış. Öncelikle şunu söyleyeyim. CHP’nin artık başörtüsüyle, camiyle, milletin değerleriyle uğraşmaktan vazgeçip, proje üretmeye başlaması gerçekten sevindirici. Keşke yapsalar. Keşke başarsalar. Biz de milletçe alkışlasak, ama ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. Sen 80 yıldır Samsun’a ne yaptın?Yozgat'a ne yaptın,Kayseri'ye ,Sivas'a  ne yaptın? Önce onu bir anlat. Biliyorsunuz son dönemde, bir çılgın proje modası var. Ankara'ya deniz getireceğini söyleyenler bile çıktı. Beyler, bizim çılgın projelere değil akıllı projelere ihtiyacımız var. Bak biz ne demişiz, 2011 seçimleri öncesi, Türkiye’nin 7 bölgesine 7 ayrı cazibe merkezi kent kuracağız. Ekonomisiyle, teknolojisiyle, çevresiyle, yeşiliyle dört başı mamur yaşanabilir şehirler inşa edeceğiz. CHP bir tanesini almış, kopyalamış yüzyılın projesi diye sunuyor. Bizim  AK  Parti diye bir taklidimiz vardı, şimdi CHP diye bir de kopyacımız çıktı. Biz 40 yıldır ne diyoruz, ‘Yaşanabilir Bir Türkiye’ Peki, CHP bu seçimde ne diyor? ‘Yaşanacak Türkiye’ Bizim 40 yıldır söylediğimizi almış olduğu gibi kopya çekmiş. Merak etmeyin kopyayı vereni de biliyoruz. Selam olsun Bekaroğlu’na. Ama yine Bekaroğlu iyi bilir ki bu işler öyle kopya çekmekle olmaz. Bu işleri yapmak için şuur lazım, aşk lazım, heyecan lazım, iman lazım.Milli Görüş lazım milli görüş” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.