MİLLİ HUSRAN

MİLLİ HUSRAN

MİLLİ HUSRAN

A+A-

Türkiye’nin, Çek Cumhuriyeti’ne 2-1 mağlup olduğu maçın ardından Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, “Biz bir turnuvaya katılmak için değil, mümkünse her turnuvaya katılmak için buradayız” dedi. 
EURO 2016 Avrupa Şampiyonası elemeleri A Grubu ikinci maçında Türkiye’nin Çek Cumhuriyeti’ne 2-1 mağlup olduğu mücadelenin ardından iki takımın teknik direktörleri, düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

“İLK POZİSYONDA DA GOL YİYORUZ”
Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, ilk yarı oynanan futbolun kalitesine değinerek, “Kötü yediğimiz goller, mental olarak düşüş yaşatmış olabilir ama 60. dakikadan sonra fiziğimizde de düşüşe geçtik. Fiziği de belirli noktada tutmak için önde olmanız çok önemlidir. Hiç kalenize gelmeden ilk ataklarında gol yememiz de bizi mental olarak düşürdü. İkinci yarı tekrar başlıyorsunuz ve ortak bir halde hatayla size ceza kesiyorlar. Bu da fiziğimizle beraber bizi çökerten olaylardan bir tanesidir. Uluslararası seviyelerde yakaladığınız pozisyonları atacaksınız. Çünkü siz pozisyon yakalamadan da gol yiyorsunuz. Fırsatları gole çeviremiyoruz ama fırsat vermeden ilk pozisyonda da gol yiyoruz. Biz normalleri atamıyoruz ama attıktan sonra fiziğiniz iyi olmasa bile bunu moralle dengelersiniz. Eğer üstünseniz ekonomik oynayarak rakibi üzerinize çekersiniz. Fiziğimiz düştü ama mental olarak da düştük. Bir hava topundan gol yedik maalesef” diye konuştu.

“ARDA’NIN POZİSYONU PENALTIYDI”
Beklenenin aşağısında olduklarını ifade eden Terim, “Hatta yanında bile değiliz. İzlanda maçından sonra mağlubiyeti hak ettik dedim. O sözlerim bugün geçerli değil. İlk 45 dakikada hangi takıma karşı oynarsak oynayalım önde bitirmemiz gerekirdi. İlk yarıda 10-12 pozisyonumuz vardı bunların bir çoğunu gol ile sonuçlandırabilirdik. Arda’nın pozisyonu ise penaltıydı. Üzülerek söylemekten bıktım ama doğrularla yüzleşiyoruz. Uluslararası turnuvada en küçük hatanızı santra yaparak çekersiniz. Bizde hiç affı olmuyor. Bizim hakem penaltımızı vermiyor. Orada Ömer’i atıyor. Bunlar bir bahane değil. Böyle oynadığınız maçı kazanmalısınız sonuçta. Ya da berabere bitirmeliyiz. Sonra lazım oluyor bu puanlar. Hiç beklediğimiz sonuçlar değil ama eğer 8 maç varsa biz buradan çevirmeye çalışıp toparlanmalıyız. Bu hayal kırıklıklarını Letonya’da tamir etmeliyiz. Bu maçlardan sonra belli ki Hollanda, İzlanda ve Çek Cumhuriyeti maçları zevkli geçeceğe benziyor. İnşallah buradaki terslikler düzlüğe çıkar” yorumunda bulundu.

“BİZİ SIKINTIYA SOKABİLİYOR”
Fatih Terim, defansta sorunlar yaşadıklarını belirterek, “Bizim defans şikayetimiz devam edecek. Ülkenin defans şikayeti genelde var. Yüzlerce kez çalıştığımız pozisyonlar maç içerisinde bizi sıkıntıya sokabiliyor. Ama ben iyi futbol oynadığımızı düşünüyorum” dedi.

“OYUNCULARIMA SÖYLEYECEK BİR ŞEYİM YOK”
“Ben ve dünyadaki bütün antrenörler şahsi hatalara mani olamayız” diyen Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, “Ancak bir tek şekilde mani oluruz o da oyuncu değiştirerek. Bizim ilk 45 dakika müthiş oynanan oyunda sonucu da aynı şekilde bizim lehimize olmalıydı. 1-0’dan sonra pozisyon yakalıyoruz ama bunları atsak zaten her şey lehimize geçecek. Oyuncularıma söyleyecek bir şeyim yok. İlk yarı oynanan oyun Süper Lig’in üstünde bir oyun. Çekler ile Hollanda’nın oynadığı maçı izledim. İki takımın karşılıklı 5 pozisyonu yok. Biz buna rağmen rakibimize karşı ilk yarıda bir çok pozisyon bulduk ama değerlendiremedik. Bu da bizim hatamız” ifadesini kullandı.
Ömer’in cezalı olduğunu hatırlatan tecrübeli teknik adam, “Defansta Mehmet’i tercih ettik. Çokta büyük hatalar yapmadı ama İzlanda'da 3’lü oynatmamın sebebi de Caner ve Gökhan’dır. Avrupa’da bulunacak az hücum beklerinden iki tanesine sahibiz ama defans konusunda o kadar iyi değiller. Onları rahat ettirip takımı bir kademe atlatmak için hamle yapmıştım. Bugün de uzun oynayıp basmaya çalıştık” dedi.

ÇEK CUMHURİYETİ CEPHESİ
“Bugünkü maç sonucu, hem benim için hemde milli takıma adına mutluluk verici” diyen Çek Cumhuriyeti Teknik Direktörü Pavel Vrba, “Özellikle ilk yarıda şanssız olduğumuzu söyleyebilirim. Rahatsız eden bir oyun oynadık ilk yarıda. Pozisyonlar verdik. İlk yarıda birden fazla gol yemediğimiz için şanslıyız. Çok pozisyon buldular. Değerlendiremediler. İkinci yarıda organize olabildik. Daha iyi paslar yapıp, daha iyi hücumlar yaptık. Golü de bulduk. Özellikle üçüncü bölgede yaptığımız hatalar olmasa maçı daha erken bitirebilirdik. Son vuruşlarda beceriksiz olan taraf bizdik. Ancak nihayetinde deplasmanda böyle bir skorla ayrılmak bizim için büyük bir avantaj” dedi.
Her maç önemli olduğuna değinen Vrba, “Sahadaki her an önemli. Hiç beklemediğiniz anda bir pozisyon maçın kırılma anları olabiliyor. Nitekim biz bugün şanslı olan taraftık” açıklamasını yaptı.
Tomas Sivok’un performansı hakkında gelen bir soruya Pavel Vrba şu yanıtı verdi:
“Sivok kendi takımında son 4-5 maçtır oynuyor. Milli takımda önemli oyunculardan bir tanesi. Kendi takımında oynadığı için çağırdık. Tomas’ı özellikle milli takım ve tecrübesi olarak ayrıca Türkiye’yi tanıdığı için kullanmak istedik. Özellikle Kadlec’in uyumu konusunda çok iyilerdi.”
Çek teknik adam, Türkiye’nin gruptan çıkma şansının da yüzde 50 olduğunu ayrıca belirtti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.