Milletvekili Kırcalı: Kudüs’te hem işgal hem de asimilasyon vardır

Milletvekili Kırcalı: Kudüs’te hem işgal hem de asimilasyon vardır

AK Parti Samsun Milletvekili Av.Orhan Kırcalı Havza, Vezirköprü, Bafra ilçeleri ile Samsun merkezde vatandaşları ziyaret etti. Bafra’da Kudüs mitingine katıldı ve bir konuşma yaptı.

A+A-

AK Parti Samsun Milletvekili Av.Orhan Kırcalı 3 gün devam eden ziyaretleri sırasında Samsun Valisi Osman Kaymak ve ile beraber İl milli Eğitim Müdürlüğünün yaptığı ve yapmayı planladığı çalışmaları değerlendirdi. Milletvekili Kırcalı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet Güral Karayılmaz,  Sağlık İl Müdürü Yrd.Doç.Dr. Muhammet Ali Oruç ve İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz'u ziyaret etti.

AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı Vezirköprü, Havza ve Bafra ilçelerinde ki zvatandaş ve esnaf ziyaretlerinden sonra Vezirköprü İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Vezirköprü ve Havza AK Parti İlçe Teşkilatlarını ziyaret ederek partililer ile bir araya geldi. Milletvekili Kırcalı’nın ziyaretlerine belediye başkanları ile AK Parti ilçe başkanları da katıldı.

AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı yaptığı açıklamada şunları söyledi:  ABD Başkanı Trump’ın ABD’nin İsrail Büyükelçiliğini Kudüs’e taşıma ve Kudüs’ü başkent olarak tanıma kararı, kabul edilemez ve yok hükmündedir. Bu karar Kudüs’ün tarihi ve uluslararası anlaşmalarla belirlenmiş statüsüne ve bölgenin gerçeklerine aykırıdır.
Türkiye, İslam İşbirliği Teşkilatı Dönem Başkanı olarak Kudüs konusunda gerekli tüm çalışmaları yapacaktır. Kudüs Müslümanların ilk kıblesi ve harem mescitlerin üçüncüsü olan Mescidi Aksa burada bulunmaktadır. Bu yönüyle biz Müslümanlar için önemlidir. Ayrıca Kudüs bir Filistin toprağıdır ve 1967 İsrailliler tarafından işgal edilmiştir. Burada zulüm ve işkenceler yapılmaktadır. Müslümanlar sürgün edilmekte, onların yerine Yahudiler yerleştirilmektedir. Kudüs’te hem işgal hem de asimilasyon vardır. İnsani değerlere sahip olan hiç kimse bu yaşanılanları kabul etmemektedir. Amerika’nın kararı, İsrail’in işgal, zulüm ve asimilasyonu apaçık insanlık değerlerine saldırıdır. Bu anlayış, barış, kardeşlik, sevgi ve huzura zarar vermektedir. Bu tutumlar dünyanın güvenliğini hiçe saymak ve İslam’a yönelik zihniyetlerinin göstergesidir. “ dedi.

milletvekili-kircali-kudus’te-hem-isgal-hem-de-asimilasyon-vardir1.jpgmilletvekili-kircali-kudus’te-hem-isgal-hem-de-asimilasyon-vardir3.jpg

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.