MİLLETVEKİLİ KIRCALI: 23 NİSAN ATATÜRK’ÜN LİDERLİĞİNDE MİLLETİMİZİN KAHRAMANLIK DESTANIDIR

MİLLETVEKİLİ KIRCALI: 23 NİSAN ATATÜRK’ÜN LİDERLİĞİNDE MİLLETİMİZİN KAHRAMANLIK DESTANIDIR

AK Parti Samsun Milletvekili Av. Orhan Kırcalı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

A+A-

Milletvekili Kırcalı mesajında: “ Büyük Önder Atatürk’ün liderliğinde İstiklal mücadelemizde eşsiz bir kahramanlık destanı yazan aziz milletimizin, iradesini hayata geçirme yolunda sergilediği azim, başka milletlerin bağımsızlık mücadelelerine de ilham kaynağı olmuştur. “ dedi.

AK parti Samsun Milletvekili Av. Orhan Kırcalı yayınladığı mesajda şu görüşlere yer verdi: “ Milli iradenin tecelligahı Türkiye Büyük Millet Meclisi, kurulduğu günden bu yana geçen 98 yılda, vatandaşlarımızın huzur, refah ve barış içinde yaşaması, ülkemizin daha müreffeh hale gelmesi için ilk günkü heyecan ve kararlılıkla çalışmalarını sürdürmektedir. 23 Nisan bir yönüyle ülkemizin milli egemenliğinin ve bağımsızlık mücadelesinin en önemli dönüm noktalarından birini oluştururken öte taraftan da çocuklarımız için bayram olarak kutlanmaktadır. İstiklal Harbi esnasında aziz milletimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde bir büyük seferberlik gerçekleştirmiş, birlik ve beraberlik içinde mücadele vererek zafere ulaşıp, Cumhuriyetimizi ilan etmiştir. 23 Nisan 1920’de, “Hâkimiyet kayıtsız şartsız milletindir” şiarıyla kurulan Meclisimiz, tam bağımsızlık konusundaki azim ve kararlığımızı tüm dünyaya ilan etmiştir.” Dedi.

AK Parti Samsun Milletvekili Av. Orhan Kırcalı açıklamalarını şöyle tamamladı: “ TBMM, aziz milletimizin, vatan ve bayrak sevgisinin, bağımsızlığa olan aşkının yanında başka milletlerin bağımsızlık mücadelelerine örnek olmuş ve milli iradenin gerçekleştirilmesi yolunda emsal teşkil etmiştir.23 Nisan demokrasinin, milli iradenin, millet egemenliğinin en net göstergesidir. 23 Nisan’ın çocuklarımıza armağan edilmesi, Türkiye’nin geleceği olan çocuklarına, gençlerine olan güvenini ve umudunu gösterir. Türkiye’nin gençleri üzerinden yükseleceğine, onların dinamizmi, parlak hedefleri, duru zihinleriyle 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine ulaşacağına inancımız tamdır. Biz çocuklarımıza güveniyoruz; bizim gençlerimizden beklentilerimiz çok büyük. İnanıyorum ki onlar da, kendilerine sunulan imkânları iyi değerlendirecek, tarihlerinden aldıkları özgüvenle büyük başarılara imza atacaklardır. Bu duygularla, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ilk başkanı olan Gazi Mustafa Kemal’i, Kurtuluş Savaşımızı sevk ve idare eden ilk Meclis’teki tüm milletvekillerini, bize bu vatanı armağan eden tüm şehit ve gazilerimizi bir kez daha rahmetle ve minnetle yâd ediyorum. Ülkemizin ve dünyanın geleceği olan tüm çocuklarımızın ve tüm dünya çocuklarının bayramını kutluyorum.” Dedi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.