MHP'DEN İMAR TEPKİSİ

MHP'DEN İMAR TEPKİSİ

MHP Samsun İl Başkanı Taner Tekin, Büyükşehir Belediye'sinin İlkadım İlçesi'nde özellikle 5 mahalleye uyguladığı imar uygulamasına tepki gösterdi.

A+A-

Milliyetçi Hareket Partisi Samsun İl Başkanı Taner Tekin, geçtiğimiz ay Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi'nde alınan ani karar ile İlkadım İlçesi'nde bulunan 5 mahalleye yaptığı yeni imar uygulamasının haksızlıklara sebep olduğunu ve mahalle sakinlerinin mağdur edildiğini savundu. Tekin, konuyla ilgili yaptığı açıklamasında doğalgaz aboneliklerinin kolaylaştırılmasını gerekçe göstererek yapılan yeni imar uygulamasının mahalle sakinlerini mağdur edebilecek sonuçlara yol açabileceğini ifade etti.

Tekin, "Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi İlkadım İlçesi'nde 5 mahallede yeni imar uygulaması yaparak bu mahallelerde doğalgaz aboneliklerinin kolaylaştırılacağını belirtmiş ve bir karar almıştır. Mahalle muhtarlarımız ve mahalle sakinleri ile yaptığımız görüşmeler sonucunda, içlerinde bir mahalle hariç diğer mahallelerin yüzde 90'ı doğalgaz kullanmakta. Ancak buna rağmen yeni imar uygulaması tüm mahalleleri kapsayacak şekilde yapılmıştır. Bu mahallelerin yakınlarında olan yerlerde çok katlı imar uygulaması yapılırken, hatta mevzu bahis mahallelerinin sınırları içerisinde 8-10 katlı binaların olmasına rağmen özellikle bu mahallelere 3 kat imar uygulaması yapılması ise kafa karışıklığına sebep olmaktadır" dedi.

Özellikle Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın ani aldığı kararların arkasında mutlaka vatandaşın mağdur olduğuna dikkat çeken Tekin, sözlerine şöyle devam etti; "Öncelikle şunu ifade etmek istiyorum. Şehrimizin daha yaşanabilir, modern bir kente dönüşmesi adına yapılacak olan kentsel dönüşüm uygulamalarına ve çalışmalara karşı değiliz. Ancak, bu yapılan uygulamaların bilimsel, estetik mimari ve modern şehircilik anlayışına uygun bir şekilde yapılması için konunun uzmanları olan mimarlar, mühendisler ve şehir planlayıcılarından oluşan ortak bir karar alınmalı ve alınan kararlarda bu mahallelerde yaşayan insanları mağdur edilmemelerine özen gösterilmesi gerekmektedir. Mahalle muhtarları ve mahalle sakinleri ile hiçbir fikir alışverişinde bulunulmadığı gibi bilgi verme zahmetinde de bulunulmamış hatta insanlar yanlış bilgilendirilerek kandırılmaya çalışılmıştır. Bu ve benzeri uygulamalar ile Büyükşehir Belediyesi'nin şehirde yaşayan vatandaşların tepkilerini çekmesine rağmen hangi amaca hizmet ettiğini anlamakta zorlanıyoruz. Son yıllarda Büyükşehir Belediyesi'nin 'Ben yaptım oldu' mantığı ile hareket ederek yaptığı uygulamalar şoför esnafından Saathane esnafına, Saathane esnafından, Gülsan Sanayi esnafına kadar birçok farklı meslek gruplarını ve vatandaşı mağdur etmiştir. Milliyetçi Hareket Partisi olarak, halkı mağdur ederek despotça yapılan bu uygulamalar karşısında esnafımızın ve vatandaşlarımızın bugüne kadar olduğu gibi her zaman yanlarında olduğumuzu ve yapılan haksızlıkların karşısında olacağımızı özellikle bu konuların takipçisi olacağımızı ifade etmek istiyorum.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.