MHP Heyeti Ayvacık’ta Evet'i anlattı

MHP Heyeti Ayvacık’ta Evet'i anlattı

MHP Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta ve MHP Samsun İl Başkanı Taner Tekin, beraberinde ki heyet ile referandum çalışmalarını Ayvacık İlçesi’nde gerçekleştirdikleri bir dizi ziyaret programı ile sürdürdü.

A+A-

16 Nisan’da yapılacak olan anayasa değişikliğini içeren halk oylaması kapsamında Samsun’un ilçelerinde çalışmalarını sürdüren MHP Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta ve MHP Samsun İl Başkanı Taner Tekin Çarşamba ve Alaçam ilçe programlarının ardından Ayvacık İlçesi’nde bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

Usta ve Tekin, beraberinde ki heyet ile Ayvacık Ülkü Ocakları Başkanı Ayhan Sobi, Ayvacık Muhtarlar Derneği Başkanı Kadir Töre, Ayvacık Kaymakamı Emre Yeşilbaş, Ayvacık Ziraat Odası Başkanı Erdal Avcı’yı ziyaret etti. Burada başkan ve yöneticiler ile sohbet eden Usta ve Tekin, muhtar ve Ziraat Odası üyelerine anayasa değişikliği paketi ile ilgili bilgiler verdi.

Ardından Hapan Boğazı’nda köylüler ile bir araya gelen Usta ve Tekin, vatandaşların sorularını cevapladı. Programda bir vatandaşın Milletvekili seçilme yaşının 18’e düşürülmesinin çok eleştirildiğini söylemesi üzerine Başkan Tekin’in ’20 yaşında gençlerimiz şehit oluyor da neden milletvekili olamıyor’ cevabı büyük alkış aldı. Tekin, “Hayır cephesi teknik açıdan anayasayı eleştirecek bir şey bulamadığı için milletvekili seçilme yaşının 18’e düşürülmesi gibi polemikler yaratarak eleştiri yapıyor. Bu propaganda çok basit bir propagandadır. Ne var yani 25 değil de 18 olmuş. Çanakkale’de 15, Güneydoğu’da 20 yaşında şehitler varken, siz 18 yaşında ki gençlere mi güvenmiyorsunuz? Gençlerimizin ülke meselesine, siyasete ilgi duymasının kime ne zararı var? Burada önemli olan bu gençlerin kendisini yetiştirmesi ve donanımlı olmasıdır” dedi.

Yapılan anayasa değişikliğinde parlamentoda iki siyasi parti olacağı ve MHP'nin olmayacağı iddialarının tamamen asılsız ve dayanağı olmayan açıklamalar olduğunu belirten MHP Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, "Anayasa değişikliği ile beraber TBMM'nin etkinliği artmakta, siyasi partiler varlığını muhafaza etmektedir. Yeni anayasaya göre mecliste MHP'nin olmayacağı iddiaları ise asılsız olmakla birlikte aksine yeni sistemde MHP yürütme ve parlamentoda daha da güçlü bir hale gelecektir. MHP, milleti devletsiz, devleti töresiz bırakmayacaktır. MHP, 48 yıllık birikimi, ilke ve değerleri doğrultusunda güçlenerek aziz Türk Milletinin hizmetinde olmaya devam edecek" diye konuştu.

Usta ve Tekin'e, Ülkü Ocakları İl Başkanı Yalçın Altıntaş, Kadın Kolları İl Başkanı Yüksel Ünal ve il yöneticileri de eşlik etti.

38238.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.