MHP 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlama Mesajı

MHP 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlama Mesajı

Öğretmenlerimizin; Ülkemizi, geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızı yetiştirmek,

A+A-

yarınlara hazırlamak, çağdaş dünyayla rekabet edebilir hale getirmek gibi çok önemli ve kutsal bir görevleri vardır. Bu görevi büyük fedakârlık, azim ve kararlılıkla yerine getiren öğretmenlerimizin zihinlerinin rahat olması, çalışma koşullarının düzeltilmesi için milletimize ve devletimize büyük sorumluluk ve görevler düşmektedir. Öğretmenlerimizin geçim derdiyle uğraşmadan, eğitime odaklanmaları için, onların özlük haklarının iyileştirilmesi gerekmektedir.

Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Büyük Önder, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Öğretmenler; Yeni nesil sizin eseriniz olacaktır” diyerek, öğretmenlere olan güvenini dile getirmiş ve onlara çok kutsal bir görev yüklediğini belirtmiştir.

Türkiye Cumhuriyeti’nin sonsuza dek yaşaması için, medeni dünyanın parçası olma yolunda verdiği mücadelede öğretmenlerimize büyük görev düşmektedir.

Ülkemizde eğitim sisteminin sık değiştirilmesi toplumun, Cumhuriyet kazanımlarından uzaklaştırılmaya çalışılması, öğretmenlerimizi zor durumda bırakmaktadır Cumhuriyetimizin ne denli vazgeçilmez olduğunu çocuklarımızın benliğine işlemek adına öğretmenlerimizin çok daha yoğun çaba göstermesi gerekmektedir. Bu yolda öğretmenlerimizin sosyal, kültürel ve ekonomik açıdan desteklenmesi, Gelişmiş ülkelerdeki meslektaşlarıyla aynı haklara kavuşturulması gerekmektedir. Atama bekleyen öğretmenlerimizle ilgili sorunun bir ön önce çözülmesi, eğitime devlet bütçesinden ayrılan payın artırılması da, öğretmenler gününde mutlaka bir kez daha hatırlatılması gereken ve çözümü yolunda harekete geçilmesi gereken sorunlardır.

Türkiye Cumhuriyeti’ni ilelebet yaşatacak nesilleri yetiştirecek öğretmenlerimizin; Öğretmenler Günü’nü kutluyor onlara, gösterdikleri fedakârlık nedeniyle gönülden teşekkür ediyorum.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.