Metin''Samsun Lokantacılar Odası Başkanı istifa etmeli"

Metin''Samsun Lokantacılar Odası Başkanı istifa etmeli"

Samsun Manda Yetiştiriciler Birliği Başkanı İsmail Metin Samsun Lokantacılar Odası Başkanı İsmail Balcı`nın 06 Aralık 2016 tarihinde yapmış olduğu açıklamayı kınadı.

A+A-

  “ Samsun`da at eti veya it eti kullanılmaz. Fakat Manda eti sakatat kullanılmaz demiyorum Esnaflar bunları bilmeden de alabilir bilerek alanda varsa cezasını çekmeli. Bunlar şehre paketlenmiş olarak da girebilir. Esnaf bunları bilmeden alabilir biz Samsun esnafına kefiliz”  açıklamasına karşılık Samsun Manda Yetiştiriciler Birliği Başkanı İsmail Metin sert açıklamalarda bulundu.

Metin, yapmış olduğu açıklamasında “Samsun Lokantacılar Odası Başkanı İsmail Balcı bey yaptığı açıklama ile manda hayvanını hiç görmediği ve tanımadığı anlaşılmıştır. At eti ve it etini manda eti ile bir tutan ve bu kişinin de Lokantacılar Odası Başkanı olması vahim bir durumdur. İsmail Balcı`nın yapmış olduğu “At eti ve it eti kullanılamaz fakat manda eti sakatat kullanılamaz demiyorum bunları kullanan varsa cezasını çekmeli” açıklamasını yapan Samsun Lokantacılar Odası Başkanı İsmail Balcı bir an önce istifa etmelidir. Böyle bir isim Lokantacıları temsil edemez. Samsun`da 22 bin manda 1100 manda yetiştiricisi var. Devletimizin teşvik ettiği sağlığı tartışılmayan manda etinin at eti ve it eti ile aynı kefeye koyan zihniyeti kınıyorum” dedi.

Metin, sözlerine şu şekilde devam etti. " Manda eti sığır etinden % 40 daha az kolestrol % 55 daha az kalori % 11 ise daha fazla protein ve minarel içerdiğinden insan sağlığı için daha uygundur" dedi. 

halit-bulent-albayrak.jpghalit-bulent-albayrak.jpghalit-bulent-albayrak.jpg

Veteriner Hekim Halit Bülent Albayrak “ Manda eti doğal ve organik bir ettir.  Kırmızı etlerin içerisinde rahatlıkla tüketilebilecek bir ettir. Böyle bir açıklamayı yapan oda başkanını şiddetle kınıyorum.

 

Manda Yetiştiricisi Mustafa Demir konu ile ilgili “ Ben yıllardır manda yetiştiriyorum şuanda da 100 adet mandam var. Devletimiz ve birliğimiz mandanın önemini bizleri açıklayarak teşvik ediyor. Lakin Samsun Lokantacılar Odası Başkanı sanırım manda hayvanından rahatsız olacak ki böyle talihsiz bir açıklama yapmış derhal özür dilemelidir” dedi.

ahmet-akkaya.jpg

Manda Yetiştiricisi Ahmet Akkaya “ Toplamda 150 baş mandam mevcut. Aynı zamanda Samsun`da kasaplara manda eti veriyorum. Kasapların taleplerini karşılamakta da zorluk çekiyoruz. Samsun Lokantacılar Odası Başkanı böyle bir açıklamayı neye dayanarak yaptı. Manda etinin sağlığa zararı varsa onu da açıklasın biz de yetiştiriciliği bırakalım” dedi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.