MEMUR-SEN HÜKÜMETİ PROTESTO ETTİ

MEMUR-SEN HÜKÜMETİ PROTESTO ETTİ

Memur-Sen toplu sözleşme talepleriyle ilgili basın açıklaması düzenledi, bordro yakarak hükümeti protesto etti.

A+A-

Bafra Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen basın açıklamasına Memur-Sen’e bağlı sendika üyeleri katıldı. Memur-Sen Bafra Başkanı Asım Kalyoncu, “Kamuda çalışan memurlarımızın maaşlarına 2012 yılı için yüzde 16, 2013 içinde yüzde 14 oranında yüzdelik zam yapılmasını istiyoruz. Taban aylığına ise 2012 için 120, 2013 yılı içinse 80 TL artış verilmesini haklı olarak talep ediyoruz. Eşit işe eşit ücret kararnamesinden faydalanamayan kamu çalışanları için de ek ödeme istiyoruz” dedi.

Türkiye’nin ekonomisinin hızla geliştiğini ifade eden Kalyoncu, “Hükümet, 2003, 2006, 2009 ve 2012’de sermayeye yönelik dört teşvik paketi yürürlüğe koymuştur. Türkiye ekonomisi dünyanın en çok büyüyen ikinci ekonomisi olmuştur. Bu şartlarda, Memur-Sen olarak ilk toplu sözleşmenin kamu görevlilerine motivasyon ve teşvik paketi niteliğinde olmasını istiyor ve bekliyoruz. Bu yıl ilk kez yapılacak olan toplu sözleşme Memur-Sen’in zaferidir. 12 Eylül referandumu öncesi, toplu sözleşmenin anayasa değişikliği paketinde yer almasını sağlayan ve referandumda destek veren tek konfederasyon da Memur-Sen’dir” şeklinde konuştu.

Memur-Sen’in bu süreçte mutlu sona ulaşacağını belirten Başkan Kalyoncu, “Toplu sözleşmeyi istemelerine karşın bu kapsamda düzenlenen çalıştaya katılma ciddiyetinden uzak konfederasyonların, bugün toplu sözleşmeye sahip çıkma yarışındalar. Hizmet kolu toplu sözleşmesinin yasadan çıkarılmasını engelleyen de yine Memur-Sen’dir. Toplu sözleşme yasasının çıkması için bu kadar mücadele eden Memur-Sen, toplu sözleşme sürecinden de yine başarıyla çıkacaktır. Hükümet, sadece mart ayında elektriğe yüzde 9.26, doğalgaza yüzde 18.70 zam yaptı. Bu zamlar önümüzdeki dönemde enflasyonun artırmasına neden olacaktır. 2012’de kullanılan maktu harçların yeniden değerleme oranın ise 10.26’dır. Memur-Sen olarak ekonomik göstergelere göre talepleri belirledik” diye konuştu. Memur-Sen Bafra Şube Başkanı Asım Kalyoncu’nun basın açıklamasından sonra üyeler bordo yakarak hükümeti protesto etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.