Meclisten Şehit Polise Vefa

Meclisten Şehit Polise Vefa

Meclisten Şehit Polise Vefa

A+A-

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi, şehit polis memuru Burak Zor’un isminin evinin bulunduğu caddeye verilmesi konusundaki maddeyi oy birliği ile komisyona havale etti.
Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi Ekim Ayı 20. Birleşimi’nin ilk toplantısı Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleşti. 48 gündem maddesinin olduğu meclis toplantısına 2 tane de gündem dışı madde eklendi. 50 madden gündemin 6. maddesi olan 17-21 Ekim tarihleri arasında Kavala Expo Fuarı’na katılmak üzere görevlendirilecek personellere hizmet pasaportu verilmesi teklifi ve Belediye Meclis Üyesi Turan Çakır’ın görevlendirilmesi maddesi fuarın açılmasına az bir zaman kaldığı için komisyonlara havale edilmesi beklenilmeden meclise sunularak oy birliği ile kabul edildi. Gündemin 48. maddesi olan Mali Hizmetler Şube Müdürü Yusuf Sancak’ın Yazı İşleri ve Kararlar Dairesi Başkanlığı kadrosuna atamasının yapıldığı maddesi de meclis üyelerinin bilgisine sunuldu. Bu iki madde dışındaki diğer 48 madde meclis üyelerinin oy birliği ile komisyonlara havale edildi.
ŞEHİT POLİSİN İSMİ EVİNİN OLDUĞU CADDEDE YAŞATILACAK
Meclis gündeminin 47. maddesinde yer alan, 8 Eylül tarihinde Iğdır Dilucu Sınır Kapısı’ndaki memurların görev yerlerine gidişine refakat eden polis ekibine yönelik bombalı saldırıda şehit düşen polis memuru Burak Zor’un isminin Samsun’un İlkadım ilçesindeki evinin bulunduğu Adalet Caddesi’ne verilmesi maddesi meclis üyelerinin oy birliği ile komisyona havale edildi. Madde yarın yapılacak komisyonda ele alınacak ve 14 Ekim’deki meclis toplantısında görüşülerek karara bağlanacak.
TARİHİ KENTLER VE DOĞA VARLIKLARINI KORUMA ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ KURULDU
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın yokluğunda meclise başkanlık eden Başkan Vekili Turan Çakır, meclise sundukları ek gündem maddesi Tarihi Kentler Ve Doğa Varlıklarını Koruma Şube Müdürlüğü hakkında bilgiler verdi. Çakır, “Tarihi Kentler Ve Doğa Varlıklarını Koruma Şube Müdürlüğü Kurulunda alınan kararlar Samsun’daki bütün tarihi eserler ile alakalı kararlar alınacak. Bu şube müdürlüğü bizim yakından takip ettiğimiz tarihi eserleri, Kuş Cenneti gibi bölgelerin tek elden takip edilmesiyle ilgili kararları daha aktif hale getirmek için kurmuş olduğumuz bir şube müdürlüğüdür. Bu müdürlük sadece Kuş Cenneti ile ilgili değil, Samsun’un bütün tarihi ve kültürel değerleriyle de ilgilenecek” dedi.
Komisyon toplantısı yarın saat 14.00’te Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda yapılacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.