MAHALLE GEZİLERİNDE SORUNLAR YERİNDE TESPİT EDİLİYOR

MAHALLE GEZİLERİNDE SORUNLAR YERİNDE TESPİT EDİLİYOR

Kaymakam Halis Arslan mahalle gezilerini sürdürmeye devem ediyor.

A+A-

Yapılan  mahalle gezilerinde ilçe jandarma komutanı Volkan Yıldırım ve kuşlağan jandarma komutanı Merti Doğan, milli eğitim müdürü M.Ali Katipoğlu, ilçe tarım müdürü Ahmet Dursun, Samsun büyükşehir belediyesinden Yakup Tulum, sosyal yardımlaşma vakfı müdürü Hasan İrer, yedaş’tan Sinan Bülbül ve toplum sağlık müdürü Dr. Ebru Kaynar Tuncer  katıldı.

Mahalleri gezileri sırasıyla dededağı mahallesinden başlayarak sırasıyla çatak, sarıçevre, çatak, ikizpınar, darboğaz, dikencik ve alaçam mahallesinde sona erdi.

Dededağı mahallesinde ilk olarak okuldaki öğrencileri ziyaret edildi. Kaymakamlık tarafından gerçekleştirilen ve  proje ile hayata geçirilen Sevgiye uzanan eller projesinde yer alan  öğrenciler  Kaymakam Halis Arslan’ı okul girişinde alkışlarla karşıladılar. Mutlu olduklarını dile getiren öğrenciler teşekkür ettiler. Mahalle sorunlarını dile getiren muhtar Hüseyin Demir  mahallenin ara yollarının kış aylarında çamurdan sıkıntı çekildiğini ve parke taş döşenmesi gerektiğini Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından devam ettirilen halı saha tesislerinin soyunma odalarının, çevre düzenleme ve yolun yapılması gerektiğini, elektrik şebekesinin eski olduğundan yenilenmesi gerektiğini dile getirdi.  

Sarıçevre mahallesine geçen Kaymakam Halis Arslan ve heyet mahalledeki sorunları muhtar Göksal Atalay’dan dinlediler. Sorunlar arasında mahalle olarak eğitim de taşımalı sistemdeyiz. Okulun taşımalı sistem olduğundan şuan da boş olan okulu köy konağı olarak yapmak istiyoruz. İçme sularında kış ve yaz aylarında büyük sıkıntılar çekiyoruz. Mahallemizin giriş ve çıkışlarında kamera sistemi yapılması gerekiyor.  Hemen sonra Çatak mahallesine geçildi. Burada ilk olarak mahallede cenaze olduğundan cenaze evine uğrayan Kaymakam Halis Arslan ve heyet  başsağlığı dileklerinde bulundular. Bu arada cenaze evinde kuran okutuldu ve dua edildi.

İkizpınar mahallesinde ise okul öğrencileri tarafından çiçeklerle karşılandı. Kaymakam Halis Arslan karşılamada bulunan öğrencilerle sohbet etti. Okulun 3/A sınıfına geçilerek Kaymakam Halis Arslan öğrencilere matematik ve tarih derslerinden sorular sorarak öğrenciler cevaplandırmalarını istedi. Mahallede ise elektrik şebekelerinin eski olduğundan yenilenmesi gerekmektedir.

Son olarak ise Darboğaz mahallesine geçildi. Burada ise elektrikten  büyük olay yaşandığını ve 10 yıldan bu yana uğraşlar verildiğini ve sonuçlar alınmadığını dile getiren mahalle sakinleri bir an önce yapılmasını istediler. Yolların bozuk  ve dağınık bir yerleşim içerisindedir. Mahalle sınırları içerisinde 2 adet acı su bulunmaktadır.

Kaymakam Halis Arslan geziler ile ilgili yaptığı açıklamasında; hafta da bir günümüzü mahalleleri gezerek incelemeler de bulunuyoruz.  Heyetimizle birlikte değerlendirmeler yapıyoruz. Tabii ki gezdiğimiz ve inceleme yaptığımız bu 8 köyde  aynı sorunları ile karşılaştık. Yollarında bozukluklarının olduğunu, elektrik şebekelerinin eski olduğundan yenilenmesi gerektiğini, okullarımızın ise temizlik ve hijyenik bakımdan bakımlı olduğunu görüyoruz. Bu önem arz eden sorunları en kısa zamanda çözüme kavuşacağına umut ediyoruz dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.