Leader Farkındalığı 19 Mayıs İlçesinde Görülecek

Leader Farkındalığı 19 Mayıs İlçesinde Görülecek

Katılım Öncesi Yardım Aracı Kırsal Kalkınma (IPARD) programı kapsamında desteklenecek tedbirler arasında '' Yerel Kalkınma Stratejilerinin Uygulanması "LEADER Yaklaşımı'' yer almaktadır.

A+A-

Yerel Kalkınma Stratejilerin Uygulanması Tedbiri kapsamında AB tarafından ülkemizde uygulamaya konulan LEADER Tedbiri Farkındalık Yaratma ve Yerel Halkı Harekete Geçirme Teknik Destek Projesi kapsamında 19 Mayıs İlçesi’nde 19 Mayıs Kaymakamı Yavuz Güner,19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, ilçede kurulu bulunan Ondokuzmayıs Yerel Eylem Grubu Derneği (OMYEGDER) Yönetim Kurulu üyeleri ile bilgilendirme toplantıları gerçekleştirildi.

Toplantılarda, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğünden İlgili Proje Uzmanları Mehmet AK ve Seher Ula tarafından yapılan sunumlarda; LEADER tedbirinin 26 milyon Euro bütçe ile Türkiye' de 10 ilde, Samsun' da 19 Mayıs ve Yakakent-Alaçam ilçelerinde uygulanacağını belirtmiştir. Bu proje ile kırsalda kapasitenin geliştirilmesi, kırsal alanın sosyal, ekonomik, çevre ve kültürel mirasın korunmasına destek olunmasının hedeflendiğini belirtmiştir. Kültürel etkinliklerin teşvik edilmesi ve yaşam kalitesinin yükseltilmesi, Kültür varlıklarına yapılacak yatırımlar, Turizm ve rekreasyon çalışmaları, Yerel ürünlerin geliştirilmesi, Doğal, kültürel ve tarihi mirasın korunması eksenlerinde gelişimi amaçlayan LEADER yaklaşımının bunlara bağlı 36 alt tedbirleri desteklediğini ifade etmiştir. Kurulan Yerel Eylem Gruplarının Yerel Kalkınma Stratejilerini (YKS) hazırlaması gerektiğini belirtmiştir.  

19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu yaptığı konuşmada; Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından uygulanmakta olan ve kırsal alanda yapılacak sosyal temalı projelerinin desteklenmesi amaçlı LEADER yaklaşımında ilçemizin seçilmesinden dolayı teşekkür ederim. Kuş Cennetiyle, Balık Gölleriyle, Nebiyan Dağı Turizm Bölgesi ile, ön plana çıkan ilçemizin kırsalında tarım, hayvancılık, turizm ve kültürel çevre konularında bu projenin önemli katkıları olacak, küçük dokunuşlar ile büyük farkındalıklar yaratacaktır.’’ dedi.

toplanti-1-004.jpg

toplanti-3-004.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.