Ladik Gölü Gözetleniyor

Ladik Gölü Gözetleniyor

Ladik Belediye Başkanı Selim Özbalcı, Ladik Gölü'nde yapımı süren kuş gözlem kulesinin belediyeye devri için Orman ve Su İşleri Bakanlığı 11. Bölge Müdürü Mehmet Sıddık Kılınçer ile bir araya geldi.

A+A-

Özbalcı, Ladik Gölü’nün başta turna balığı olmak üzere lezzetli balık türlerini barındırdığını söyledi.

Gölün üzerinde yüzen ot köklerinden oluşan adacıklarla birçok kuş türlerinin yuva yaparak üremelerine imkan verdiğini anlatan Özbalcı, "Gölümüzde yüzer adalar bulunuyor. Bugüne kadar gölde yaklaşık 40 kuş türü gözlenmiş. Göl ile çevresindeki kuş zenginliği ve çeşitliliğinin oluşturduğu bu güzelliğin tanıtılması, araştırmacıların ve doğal sit alanına gelen ziyaretçilerin daha rahat ve güvenli gözlem yapabilmesi maksadıyla Kilise Tepe alanına 13,7 metre yüksekliğinde ahşap kuş gözlem kulesi yapılıyor." dedi.

Gölü turizme kazandırabilmek amacıyla hazırladıkları birçok projeyi ilgili kurumlara sunduklarını dile getiren Özbalcı, şunları kaydetti:

"Amacımız Ladik Gölü'nün doğal dengesinin korunarak turizme kazandırılması ve ilçemize kaynak olması. Projemizde yer alan Ladik Gölü Ziyaretçi Merkezi ve Kuş Gözlem Kulesi, bunlardan biriydi. Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğümüz kulemizi inşa ediyor. Ladik Belediyesi olarak kulenin turizme kazandırılması için devrini alıp, işletmeciliğini yapacağız."

Kılınçer ise Ladik Gölü'nün doğal güzelliği, etrafının ağaçlarla çevrili olması, insanı dinlendiren temiz havası ile ilçenin önemli bir turizm alanları arasında yer aldığını söyledi.

Dış yapısı tamamlanan kulenin iç dekorasyonu ve çevre düzenlemesi bittiğinde hizmete sunulacağını belirten Kılınçer, kulenin işletmesini Ladik Belediyesine devredeceklerini ifade etti

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.