KUTLU YOL TSM TOPLULUĞU’DAN COŞKULU VE GÖRKEMLİ KONSER

KUTLU YOL TSM TOPLULUĞU’DAN COŞKULU VE GÖRKEMLİ KONSER

Dilde Fikirde İşte Birlik Yolu Derneği’nin kültür sanat çalışmalarından biri olan Kutlu Yol TSM Topluluğu’nun ikincisini sunduğu konser oldukça coşkulu ve görkemli oldu.

A+A-

Katılımın yoğun olduğu konser ilgi ve beğeniyle izlendi. Etkinlikte öncelikle derneğe destek olan yardımseverlere teşekkür onurlukları (plaketleri) verildi.

Dilde Fikirde İşte Birlik Yolu Derneği Başkanı Mustafa KESKİN, 1 Mayıs Emek ve İşçi Bayramını kutlayarak konuşmasına başladı.

 KESKİN konuşmasına, “Büyük Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ ün; “Türk milletinin tarihi bir vasfı da güzel sanatları sevmek ve onda yükselmektir. Bunun içindir ki milletimizin güzel sanatlara sevgisini mütemadiyen ve her türlü vasıta ve tedbirle besleyerek inkişaf ettirmek milli ülkümüzdür.”özdeyişi kapsamında güzel sanatlardan biri olan müzik alanındaki” bir etkinlikleri olduğunu belirtti.

 Başkan Mustafa KESKİN konuşmasının devamında; “Dilde, Fikirde, İşte Birlik Yolu – Kutlu Yol – Derneği, adını Büyük Türk aydını Gaspıralı İsmail Beyin, ‘Dilde, Fikirde, İşte Birlik’ özdeyişinden alarak, bu düşüncenin Türkiyemiz ve Türk dünyasında egemen olması yolunda çalışmak ve çaba göstermek için kurulmuştur.

Amaç; Türk milletinin, düşünce ve duyguda birlikte ya da gönül birliği ile ortak akılda buluşmasıdır.

Dilde Fikirde İşte Birlik Yolu - Kutlu Yol - Derneği, Büyük Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ ün ülküsü olan; Yüce milletimizi çağdaş uygarlıklar düzeyinin üzerine çıkarılması yolunda,inanç ve kararlılıkla her türlü çabayı göstermeyi en öncelikli görev edinmiştir.

“Bu millet, bu devlet, bu yurt için gündüz oturmadan, gece uyumadan, ölesiye birlikte çalışacağız ki üstte gök çökmedikçe, altta yer delinmedikçe Türk milletinin ilini ve töresini kimse bozamasın.”

Bir millet kimliğini, özünü, kültür varlıkları ve değerleriyle korur. Bir milletin kültür varlıkları ve değerlerinin kuşaktan kuşağa aktarılmasının, yaşatılmasının en önemli araç ve yollarından biri de sanattır. Amacı Türk milletinin, özünün, kimliğinin korunması ve yaşatılması, Türk kültürüne, kısaca Türklüğe hizmet olan derneğimiz, bu yolda yaptığı çalışmalardan biri olan, sanat etkinliği ile karşınızdadır.

Beşikten ninni ile başlayıp, ezgilerle çocukluğumuzu; oyun havaları ile gençliğimizi; halayları, misketleri, horonları ile nişan, düğün ve şenliklerimizi; ağıtlarıyla acımızı ve ölümü; kısaca bizimle ilgili ne varsa, bizlere en iyi biçimde yaşatan Türk müziğini sesleriyle, sazlarıyla, emekleriyle sunan bu güzel topluluğa, yine katılımlarınızdan dolayı siz saygıdeğer konuklarımıza teşekkür ediyorum.

Yolumuz; ‘Dilde, Fikirde, İşte Birlik Yoludur. Bu yol; ‘Kutlu Yoldur.

Ne Mutlu Türk’üm Diyene!” Sözleriyle tamamladı.

Konser koro ve konukların, izleyicilerin ellerinde bayraklarla coşkuyla hep birlikte söylediği, “Türkiyem cennetim benim eşsiz milletim” şarkısıyla sona erdi.

konser-1.jpg

 

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.