Kurt:Muhalefetin itirazlarına anlam veremedim

Kurt:Muhalefetin itirazlarına anlam veremedim

Ak Parti Samsun Milletvekili ve Dışişleri Komisyonu Üyesi Hasan Basri Kurt TGRT Haber’de gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

A+A-

TGRT Haber’de Ahmet Sözcan’ın sorularını yanıtlayan Hasan Basri Kurt, Türkiye’nin ilk gün talep ettiği kriterlerin yerine getirildiğini belirtti.  “ Mavi Marmara insanı yardım gemisinde bulunan onlarca ülkeden 600 aktivist, Gazze’ye ambargoyu delmek için gitmişti. Şehitlerimiz oldu, yaralılarımız oldu, bugün gelinen süreçte bu kısıtlamaların kaldırılıyor olması hükümetimizin bir başarısıdır.” Dedi.

Muhalefetin itirazlarına anlam veremediğini söyleyen Milletvekili Kurt, “Ortada bir insanlık dramı vardı ve bizim önceliğimiz bu dramı ortadan kaldırmak. Bir hamlede tüm sorunları çözmek mümkün değildir. Bizim temel derdimiz, Mavi Marmara’da ki aktivistlerin de temel derdi    insani yardımların ambargosunun kalkmasıydı. Zaman içerisinde çok daha fazla kademe kat edeceğimizden eminim. Gazze’de bu sıkıntıların bir yerden çözümlenmeye başlamasını çok olumlu buluyorum.

Muhalefetin  “İsrail ile anlaşmalıyız”, “Rusya ile sorunlarımızı çözmek zorundayız” tarzında yaptığı açıklamalar, esasında hükümetinde elini zayıflatan bir durum, bu tür açıklamalar özellikle siyasi parti temsilcilerinin çok dikkat etmesi gereken açıklamalardır.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Rusya Devlet Başkanı Putin’e yazdığı mektupların sorulması üzerine diplomaside belli bir aşama kat edildiğini ve ilişkilerin düzelme yönünde ivme gösterdiğini  belirtti.

Rusya ile ilişkilerimiz sadece güvenlik boyutuna indirgenemeyecek kadar fazla ve köklüdür. Karşılıklı ticaretimiz, boğazlar, Karadeniz, kültürel bağımız gibi birçok ilişkimiz var. Bu ilişkilerde geriye gitmek hem bizim hem Rusya açısından hem ekonomik hem sosyal alanda kırılmalara yol açacaktır. Ben olumlu gelişmeler olacağı kanısındayım.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.