KURBAN BEREKETİ YIL BOYU SÜRSÜN

KURBAN BEREKETİ YIL BOYU SÜRSÜN

Türk Kızılayı Bafra Şube Başkanı Osman Genç 2016 Kızılay Kurban Bağışı hakkında yazılı bir basın açıklaması yaptı.

A+A-

Genç yaptığı açıklamasında,’’ İlk başta 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan vatandaşlara rahmet, Gazilerimize şifalar diliyorum. Acılı Ailelerine sabırların en büyüğünü iletmek istiyorum.

2016 Kızılay Kurban Organizasyonumuzun bu seneki sloganı 'Kurban Bereketi Yıl Boyu Sürsün'.

Kurban bereketi yıl boyu sürsün, aslında bizim özgün kurban modelimizi anlatan bir slogan. Kızılayımızın Türkiye'de Et ve Süt Kurumu ile birlikte organize etmiş olduğu ve kurban paylarımızın hijyenik bir şekilde konservelere dönüştürülerek 18 aylık raf ömrü olan bu konservelerin de Kurban Bayramı sonrasında yıl boyunca ihtiyaç sahiplerine dağıtıldığı özgün bir model. Bu sene de özellikle yurtiçinde ve yurtdışında olmak üzere kurban bereketimizi, Kurban Bayramı'nın neşesini yine dünyaya yine fukara sofralarına taşımak için büyük bir seferberlik başlattık.

Genel Merkezimizin yaptığı çalışma ile bu konu ile ilgili çalışmalarımız daha önceden başlamıştı, kurbanlarımız temin edildi, veteriner hekim kontrolünde bu teminler yapıldı ve şu an Kızılayımıza vekalet verecek olan bağışçılarımızı beklemekte.

Bu seneki kurban organizasyonumuzu dünyanın yaklaşık 30 ülkesinde gerçekleştireceğiz. Ağırlıklı olarak Balkanlar'da 7 ülkede, Afrika'da 11 ülkede, Güney Asya ve Kafkaslar'da 5 ülkede ve Orta Doğu'da 4 ülkede bu organizasyonu gerçekleştireceğiz. Çalışacağımız bölgelerde özellikle kuraklık ve savaştan etkilenmiş olan coğrafyaların bulunmasına özen gösterdik. Bu anlamda Suriye'yi, Somali'yi, Kenya'yı, Etiyopya'yı bu çerçevede sayabiliriz. Yine özellikle gözlerini her zaman Türkiye'ye diken gönül coğrafyamıza, Doğu Avrupa'ya, Balkanlar'a, Kafkaslar'a ve yakın komşularımıza, dünyanın en az gelişmiş ülkelerine, Sahra altı Afrika'sındaki dünyanın en az gelişmiş ülkelerine Kızılay aracılığıyla uzanmaya çalışacağız.

Vekalet ücretleri belirlendi

Başkan Genç, "Vekaletini Kızılay'a verecek olan vatandaşlarımızın merak etmiş olduğu konulardan bir diğeri de bu vekalet ücretleri. Vekalet ücretlerimiz yurtiçinde 740 lira, yurtdışında 475 lira olarak belirlendi. Bu fiyatlar da Kızılay'ın yapmış olduğu bütün organizasyonlar, Et ve Süt Kurumu'nun, Kızılay'ın bu kurban paylarını konserve haline getirmesi ve bu anlamdaki faaliyetlerimizin tümü bu operasyonumuzla karşılanıyor. Bunun üzerine de Kızılay kendi bütçesinden katkıda bulunuyor.

İSLAMİ ŞARTLARA UYGUN KESİM
Vatandaşların vekaletlerini vermiş olduğu Kızılay'ın, onların dini ibadetlerini bir bayram neşesine ve bir yardımlaşma seferberliğine dönüştürerek dünyanın bütün coğrafyalarında bu faaliyetleri yürütmeye çalıştığını belirten Başkan Genç, "Türkiye'de Et ve Süt Kurumu'muza ait 5 kombina da bu sene kesim yapmayı hedefledik. Bu kesimlerimiz gerek Türkiye'de gerekse dünyada hayvanlarımızın temin edilmesinden kesileceği vakite kadar olan süredeki bakımlarının sağlanmasına, kesim esnasında uygulanan metodlara ve sonrasındaki dağıtımına baktığımızda bu ibadetin gerekleri olan tüm islami şartların göz önüne alınarak Diyanet İşleri Başkanlığı'mızın önermiş olduğu usüllerle gerçekleştiğini ve din adamlarımızın okuduğu dualarla, Kızılay çalışanlarımızın her hayvanın başında Kızılay'ın kendilerine vermiş olduğu vekaletin listesini okuyarak ve insani şartlarda, veteriner hekimler kontrolünde bu süreci yaptığımızı ifade etmek istiyorum." şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.