Kur'an okuyan çocuklara hediye bisiklet

Kur'an okuyan çocuklara hediye bisiklet

Diyanet Haber- Bafra Müftülüğü bu yıl “Yaz Kur’an Kurslarında” okuyan öğlencilerin kursa devamını sağlamak, kurstan üst düzey verim elde etmek için öğrencilerine 33 adet bisiklet hediye etme kararı aldı.

A+A-


Konu ile ilgili Bafra Müftüsü İsmail Çiçek ile yaptığımız görüşmede; “hedeflerinin, öğrencilerini yaz ayı sonuna kadar kurslarında tutabilmek, onların Kur’an-ı Kerimi hatasız okuyabilmelerini sağlamak, namaz surelerini manalarıyla birlikte ezbere öğrenebilmelerine kılavuzluk etmek ve Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanmış olan “Dinimi Öğreniyorum ve Etkinlik Kitaplarını”n özümsenmesini sağlamak olduğunu belirtti. Bu nedenle yaz ayı sonunda Başkanlığımız kitaplarından öğrencilere yönelik küçük bir sınavın yapılacağını hediyelerin bu sınav sonucunda öğrencilere takdim edileceğini söyledi. Yaz ayında birden çok etkinlik planladıklarını, 33 bisiklete ilave olarak “Yaz Kur’an Kursları arası halı saha futbol turnuvasında derece alan öğrencilere “Eşofman Takımı ve Forma” hediyesi, yüzme kursu hediyesi, Futbol topları hediye edeceklerini belirtti. 

Bafra Müftülüğünden yapılan açıklamada bu ve yapılacak diğer bütün etkinliklere katılabilmek için 3 temel ön şartın gerekli olduğu belirtildi.

1.    Yaz ayı boyunca Kur’an Kursuna devam etmiş olmak.
2.    Kur’an-ı Kerim yüzünden hatasız okuyor olmak.
3.    Fîl sûresinden Nâs sûresine kadar olan sûreleri manalarıyla ezberlemiş olmak.

Sayın Çiçek: “Bu duygularla öğrencilerimizin Kadir gecesi ile Ramazan Bayramlarını şimdiden tebrik ediyor, bayramın huzura ve kardeşlik ortamına vesile olmasını niyaz ediyorum. Bayram sonrası bütün öğrencilerimizi yaz kurslarında tekrar görmek istiyorum.” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.