Küpleağzı Köyü S.S. Su Ürünleri Kooperatifi Genel Kurulu Yapıldı

Küpleağzı Köyü S.S. Su Ürünleri Kooperatifi Genel Kurulu Yapıldı

Küpleağzı Köyü S.S. Su Ürünleri Kooperatifi Başkanlığına Ruşen Yetmişbir Seçildi

A+A-

 

Yakakent Küpleağzı Köyü Sınırlı Sorumlu Su Ürünleri Kooperatif Başkanlığına Balıkçı Ruşen Yetmişbir seçildi.

Seçimde genel kurula katılan 53 üyenin 53’ü oy kullandı ve kullanılan bütün oylar geçerli sayıldı.

Küpleağzı Köyü S.S. Su Ürünleri Kooperatifi’nin Olağan Genel Kurul toplantısı Yakakent Balıkçı Barınağı’ndaki kooperatif binasında yapıldı. 72 ortaktan 53 ortağın katıldığı kongrede Divan Başkanlığına Sedat Topal, Katip üyeliklerine Aydın Yetmişbir ve Köksal Şahin seçildi.

Gündem maddelerinin görüşülmesine geçilmeden önce Kooperatif ortağı Özgür Karabulut ve 18 arkadaşı Divan başkanlığına yazılı bir önerge vererek “ Mevcut Yönetim Kurulu ve Denetleme Kurulu’nun azli ve yerlerine yenilerinin seçilmesi” ile ilgili hususların gündeme ilave edilmesini talep etti.

Divan Başkanlığı, önergeyi Kooperatifler kanununun ilgili maddesi gereğince yazılı önergeyi genel kurul üyelerine okudu. Yapılan açık oylamada önerge oy çokluğu ile kabul edildi.

Verilen önergenin kabul edilmesi ile gündemin ilgili maddelerinin görüşülmesine ve oylanmasına geçildi. 2011 yılı Yönetim ve Denetleme Kurulu raporları okundu ve raporlar hakkında yapılan konuşmaların ardından 31.12.2011 tarihli Bilanço, gelir gider tabloları ve tüm faaliyet raporları ayrı ayrı oylanarak Genel kurul tarafından ibra edildi.

Daha sonra Yönetim Kurulu ve Denetleme Kurulu ile Üst Birlik seçimlerine geçildi.

Oylama sonuncunda Yönetim Kurulu üyeliğine en fazla oy alan Ruşen Yetmişbir (36 oy) Şendur Bayrakdar (32 oy) ve Yılmaz Danacı (20 oy) seçildi.

 

Denetleme Kurulu üyeliklerine Dursun Korkmaz (44 oy) ve Köksal Şahin (23 oy), Üst Birlik temsilciliğine ise Alattin Çakır(39 oy) seçildiler.

Kooperatif Başkanlığına seçilen Ruşen Yetmişbir, Divan Kurulu üyelerine, kooperatif ortaklarına ve şahsımı ve ekibi destek verenlere teşekkür etti. Yetmişbir, Kooperatif ortaklarımızın Ekonomik, Sosyal ve Kültürel anlamda da kalkınmasını sağlamak için hep birlikte uğraş vereceğiz. Birlikte güzel işler yapacağımıza inanıyorum” dedi.

Genel kurul toplantısına kooperatif ortakları, balıkçılar, Samsun Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü temsilcileri katıldı.

 

 
 
 
 
 

Kaynak:yakakenthaber.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.