Kültür mantarı serası kurdu

Kültür mantarı serası kurdu

Çarşamba ilçesinde ikamet eden 33 yaşındaki Emine Tuğ, aldığı hibe ile kültür mantarı serası kurdu.

A+A-

Tarım Bakanlığı tarafından kırsal kalkınmaya destek vermek amacıyla uygulamaya konulan Genç Çiftçi Hibe Destek programından faydalanan Tuğ, aldığı destekle kendi kültür mantarı serasını kurdu.

Tuğ, yaptığı açıklamada, 50 bin liraya mal ettiği 120 metrekarelik mantar serası için Tarım Bakanlığından 30 bin lira destek aldığını söyledi.

 Çarşamba Gıda Tarım ve Hayvanlık İlçe Müdürlüğünün destekleri ile hazırladığı projesinin Tarım Bakanlığından onay aldığını ve hibe programından faydalandığını ifade eden Tuğ, şunları kaydetti:

"Geçen yıl Tarım Bakanlığının açtığı 'Genç Çiftçi Hibe Destek' programına başvurdum. Çok umudum yoktu ama ilçe tarım müdürlüğünden arayarak çıktığını söylediler. Mantar üretiminde 3. dönemimiz. Kültür mantarı yetiştirmek hem zor hem de güzel. Seramızı 50 bin lira civarı bir ücrete mal ettik. Her işte olduğu gibi bu üründe de kimi riskler var. Eğer her şey dört dörtlük olursa mantar üretimi güzel para kazandırıyor. Bütün kadınlara öneriyorum mantar yetiştiriciliğini. Aylık ortalama 3 bin 500 lira civarı para kazanabiliyoruz."

Evli ve 2 çocuk annesi olan Tuğ, ailesinin de mantar serasında kendisine yardım ettiğini sözlerine ekledi.mantar-1.jpgmantar-2.jpgmanrat3.jpgmantar4.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.