Kültür evlerine yazıcı hibe edildi

Kültür evlerine yazıcı hibe edildi

Bafra Kaymakamlığınca Açılan Kültür Evlerine 8 adet Bilgisayar Yazıcısı Hibe Edildi.

A+A-

Bafra Kaymakamlığınca mahallelerde başlatılan kültür evleri hayırsever vatandaşların katkılarıyla halkın hizmetine açıldı.

İstanbul’da İş yaşantısına devam eden Arskom Group CEO’su Bülent Arslan ilçede bulunan kültür evlerinin hepsine birer tane yazıcı hibe etti.

Bafra Kaymakamlığında düzenlenen törene Bafra İş adamı Bülent Arslan, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Celal Karadeli, Harız, Yakıntaş, Selemelik, Eldavut, Kalaycılı ve Kozağzı muhtarları katıldı.

Bafra Kaymakamı Halis Arslan, “ Bafra Kaymakamlığı öncülüğünde başlatılan ve hayırsever vatandaşların katkılarıyla yaptırılan kültür evlerinin teker teker açılışlarını yaptık. Mahallelerde bulunan çocuklar burada hem derslerine çalışıyorlar, hem kitap okuyorlar ve hem de satranç oyunu oynuyorlar. Derslerindeki araştırmalarının çıktılarını almaları için mahalle muhtarları bize talepte bulundular. Bunun üzerine bu kültür evlerimize bilgisayar yardımında bulunan Bafra’lı iş adamı İstanbul’da ikamet eden Bülent Arslan’a söylediğimiz de talebimizi geri çevirmeyerek 8 adet yazıcı armağan etti. Şimdi bu yazıcıları mahalle muhtarlarımıza teslim ediyoruz. Yapılan kültür evlerinden 2 tanesinin daha açılışları yapılacak. Bunlardan Gerzeliler ve Selemelik mahallesinde. Bunları da en kısa zamanda açılışlarını yapacağız. Selemelik mahallesinde bulunan 150 yıllık tarihi binayı tekrar kullanır hale getirdik. Burayı sadece kültür evi değil, yarı bir bölümünü müze olarak kullanılacak. Bununla ilgili çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

Yardımda bulunan Bülent Arslan, “ Ben aslen Bafralıyım, 1968 Bafra Lisesi mezunuyum. Ama her zaman okuduğum, büyüdüğüm topraklara ben minnet borcum olduğumu düşünüyorum. İstanbul’da 1993 yılından bu yana başkanı olduğum dernek ve vakıf olarak hep içimizden bir şeyler yapmak geliyor ve yapmaya da her zaman hazırız. Bundan sonra da Bafra’mın ne tür isteği olursa ben her zaman Bafralılarımın yanında olacağım’’ dedi. 

Konuşmaların hemen sonrasında bilgisayar yazıcıları muhtarlara teslim edildi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.