Kuaförler bu habere dikkat!

Kuaförler bu habere dikkat!

Samsun'da ucuz saç kesen kuaförlere ceza.

A+A-

Samsun Kuaförler Odası Başkanı Savaş Kiraz, Samsun’da son 5 ay içerisinde odanın belirlediği fiyat tarifesinin altında hizmet veren 5 iş yerine para cezası uyguladıklarını söyledi. 
Samsun’da belirlenen tarifenin altında hizmet veren kuaförlerle mücadele ettiklerini belirten Savaş Kiraz, “Bu konu hakkında Yargıtay kararı var. Odamız vasıtasıyla açılan bir dava sonucunda odamızın verdiği fiyat tarifesinin altına camlarına, broşürlerine fiyat yazan berber ve kuaförler bu davayı kaybettiler. Yerel mahkeme odayı haklı buldu. Karşı taraflar konuyu Yargıtay’a taşıdı. Yargıtay da yerel mahkeme kararını onaylayarak davayı geri gönderdi. Dolayısıyla camlara ve broşürlere odanın belirlediği fiyatların altında ücret yazarsanız bu haksız rekabete girer. Bazı kuaför arkadaşlar maalesef merdiven altı diye tabir ettiğimiz(kaçak veya Uzak Doğu’dan gelen) boyaları kullanarak bizim verdiğimiz fiyatın çok daha altında fiyat uygulaması yapıyorlar. Evde saç boyamak ile odanın belirlediği tarifenin altında saç boyayan kuaförlerde saç boyatmak arasında bir fark yok. Çünkü bu işin bir maliyeti var. 10 liraya mal ettiğiniz bir ürünü, 8 liraya pazarlayamazsınız. Bu konuda oda olarak elimizden geleni yapıyoruz. Belirlenen fiyatlar altında tarife yapan dükkanlara ilk önce uyarılarda bulunuyoruz. Uyarıları dikkate alıp camlarındaki tarifeleri kaldırıp, broşürlerini toplarlarsa sıkıntı yok. Toplamazlarsa cezai işlem uyguluyoruz. Samsun’da son 5 ayda 5 kuaföre bu konudan dolayı cezai işlem uyguladık. Bu kuaför dükkanlarına 350 ile 500 lira arasında ceza kestik” diye konuştu.

“EVDE BOYADIĞINIZ BİR BOYAYLA SANKİ SAÇINIZA ÇAMAŞIR SUYU SÜRMÜŞ GİBİ OLURSUNUZ”
Evde saç boyamanın saçlarda çok büyük hasarlara yol açabileceğini belirten Kiraz, “Evde boyamak için kullanılan saç boyalarını biz kesinlikle tavsiye etmiyoruz. Merdiven altından üretilen saç boyalarıyla evde saçlarını boyayan bayanlarda çok ciddi sıkıntılar çıkmaya başladı. Bunun ile ilgili odamıza çok şikayetler geliyor. Saçları beline kadar uzun olan bir bayan, saçlarını evde boyadığı zaman yanlış yapılan bir uygulama sonucunda saçlarından bazı yerler diplerden kopabiliyor. Saç boyama işi, tehlikeli bir iş. Bu boyanın bir ayarı var. O boyanın içinde derecesi var. Evde boyadığınız bir boyayla sanki saçınıza çamaşır suyu sürmüş gibi olursunuz. Beline kadar uzun olan bir saç kökünden koparsa, o saçın tekrar eski halini alması 8 sene sürüyor. Bugün hazır boya alan bir bayan, en az 4 lira saç boyasına veriyor. Bazı saçlara 1 tüp boya yetmiyor, bu maliyet 2 katına çıkıyor. Evde havlusunu boyuyor, kıyafetlerini boyuyor. Bir kuaföre gidip 25-30 lira verse, çayını kahvesini içip kendisini emin ellere bırakırsa daha güvenilir olur ve aynı rakama denk gelir. Her işin bir profesyoneli vardır. Vatandaşların olumsuzluklarla karşılaşmaması için profesyonelleri tercih etmesini tavsiye ediyorum” dedi.
Kuaförler Odası tarafından belirlenen bazı fiyatlar ise şöyle: Saç boyası 30 lira (saçın uzunluğuna göre değişiyor). Fön 10 lira. Saç kesimi 15 lira(saçın boyutlarına göre değişiyor).

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.