Köylüler Arazi Tahsisine Tepki Gösterdi

Köylüler Arazi Tahsisine Tepki Gösterdi

Köy halkı Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsüne tahsis edilmesine tepki gösterdi.

A+A-

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde Oruç Mahallesi sakinleri, daha önce mahallenin ortak kullanımında bulunan arazilerin Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsüne tahsis edilmesine tepki gösterdi. 

Oruç Mahallesi'nde ortak kullanım alanı olan yaklaşık 50 dönüm arazi, Büyükşehir Yasası kapsamında Vezirköprü Belediyesine devredilmişti.

Mahalle sakinlerinin ortak olarak ekip biçtikleri arazi, belediye tarafından Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsüne tahsis edildi.

Söz konusu arazide bir araya gelen mahalleliler tahsise tepki gösterdi.

Mahallede oturan Ramazan Hıroğlu, arazilerin eskiden köy olan mahalle halkına ait olduğunu, söz konusu arazileri zamanında mallarını satarak köy adına aldıklarını söyledi.

Araziyi ekip biçerek geliri ile ihtiyaçlı ailelere yardım ettiklerini ve mahallenin ihtiyaçlarını karşıladıklarını dile getiren Hıroğlu, "Büyükşehir Yasası ile böyle olacağını bilmiyorduk. Üç yıldır Vezirköprü Belediyesine icar parası ödeyerek ekimini yapıyorduk. Vezirköprü Belediyesi bize danışmadan bu arazileri Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsüne 39 yıllığına tahsis etmiş. Yetkililerden talebimiz, eğer arazi verilecekse önceliğin köy halkının olmasıdır. Bu işlem devam ederse kesinlikle müsaade etmeyeceğiz." dedi.

Hatice Çakallı ve Sabiha İnan da geçimlerini bu araziden sağladıklarını, başka arazileri olmadığını belirterek, sonuç alıncaya kadar mücadele edeceklerini ifade etti.

İlçe merkezine 3 kilometre mesafedeki 300 kişinin yaşadığı Oruç Mahallesi'nde 60 hane bulunuyor.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.