Köktaş, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Köktaş, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

A+A-
 
Milletvekili Köktaş, "Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş mücadelesinin ilk adımını atmak için 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak başlattığı milli mücadelemiz Türk tarihinde önemli dönüm noktalarından biridir.
19 Mayıs 1919 Türk halkının vatanını sahiplenerek, geleceğini yeniden kurmaya giriştiği diriliş günüdür.
Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni kurma yolunda Samsun, sadece milli mücadele de değil, demokrasi tarihinde de çok müstesna bir yere sahiptir. Samsun aynı zaman da, bağımsızlığın ve demokrasinin bir sembolüdür.
19 Mayıs'ta tutuşturulan meşale, milletimizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma mücadelemizde yolumuzu aydınlatmaya devam etmektedir. 
Birlik, beraberlik içinde birbirine sevgi ile yaklaşan, iyi eğitim almış, teknolojik kabiliyetlerle donatılmış geleceğimizin mimarı olan gençlerimiz 98 yıl önce başlatılan bu mücadeleyi sonsuza kadar taşıyacaklarına inancımız tamdır.
Hükümetlerimizin öncülük ettiği reformlarla, gelişen demokrasisi, büyüyen ekonomisiyle genç nesillerimizin gelecekte çok daha iyi imkânlara kavuşması, dünya gençleriyle rekabet edebilecek donanıma, birikime sahip olabilmeleri için var gücümüzle çalışıyor, her türlü imkân ve kaynaklarımızı gençlerimizin geleceği için seferber ediyoruz.
Bu düşünceler içinde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın “İstiklalden , İstikbale” giden şehrin insanları dediği Samsunlu hemşerilerimizi, geleceğimizin teminatı gençlerimizi, sevgi, saygı ve hürmetlerimi sunuyor, bağımsızlık mücadelemizin 98. yıl dönümünde; Başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanı ve milleti için canını feda eden aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden kahraman gazilerimizi rahmetle anıyor, Aziz Türk Milletimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı yürekten kutluyorum."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.