KOCA SEYİT BAFRA’DA SAHNELENDİ İZLEYENİ YOKTU

KOCA SEYİT BAFRA’DA SAHNELENDİ İZLEYENİ YOKTU

Bafra ilçesinde, İzmir Efsane Tiyatrosu tarafından “Koca Seyit” isimli oyun sahnelendi.

A+A-

Bafra Belediyesi tarafından organize edilen oyun, Belediye Kültür Merkezi salonunda sahnelenendi. Çanakkale kahramanı Koca Seyit’i anlatan oyun izleyicilere duygulu anlar yaşattı. İzmir Efsane Tiyatrosu tarafından sahnelenen oyunda Çanakkale Savaşı’nda 276 kiloluk top mermisini sırtı ile kaldırarak ateşlediği top mermisi ile savaşın seyrini değiştiren Havranlı Koca Seyit’in hayatını anlatan oyun ilgi ile izlendi. Oyundaki bazı sahnelerde izleyiciler zaman zaman gözyaşlarını tutamadılar. Koca Seyit oyununun yazarı İsmail Gülnar, “Koca Seyit’in köyünde kahramanın o zaman hayatta olan kızı Ayşe Yıkar’dan hayat hikayesini dinledikten sonra çok etkilendim. Kahramanı gelecek kuşaklara aktarabilmek için tiyatroya taşıdım. Koca Seyit oyununu sizlerle buluşturan Belediye başkanı Zihni Şahin’e teşekkür ediyorum” dedi.
Oyunu Garnizon Komutanı Yarbay İbrahim Dağtekin, Belediye başkanı Zihni Şahin, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Binbaşı Serdal Şahin, İlçe Emniyet Müdürü Abdullah Yahşi ve çok az sayıda konuklar izlediler.

 

Editör:Bafra Belediyesinin organize ettiği bu güzel oyuna ilginin bu kadar az oluşu akıllarda şu soruyu getirdi. Acaba Bafra sanatamı yabancı yoksa yeterli duyurumu yapılamadı

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.