KIZILIRMAK İLKOKULU MİNİKLERİ  HALK  PAZARINDA

KIZILIRMAK İLKOKULU MİNİKLERİ HALK PAZARINDA

Okulumuz öğrencileri ile Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası nedeniyle halk pazarına giderek alış-veriş yaptık

A+A-

Okulumuz  3. Sınıf öğrencileri ile 12.12.2017 tarihinde Kemal Paşa Halk Pazarına gidilerek  halk pazarını görüp orada satışa sunulan ürünler hakkında esnaftan bilgi aldılar.

Çoğu öğrencinin ilk defa gittikleri halk pazarında ürünleri kontrol etmeleri,  fiyat sormaları, pazarlık yapmaları  ve her öğrencinin farklı esnaftan alış veriş yapmaları Kemal Paşa Halk Pazarı esnafı tarafından da hoş karşılandı.

Halk pazarı esnafı tarafından Kızılırmak İlkokulu öğrencilerimize meyve ikramında bulunuldu.

Halk pazarı etkinliği ile köyde çiftçilerimizin yetiştirdiği ürünler ile başka illerimizden gelen ürünlerin soframıza gelene kadar ki geçirdikleri serüvenler halk pazarı esnafı tarafından öğrencilerimize anlatıldı.

Kızılırmak İlkokulu Müdürü Hasan ELAGÖZ  “Öğrencilerimizin evlerine gelen meyve ve sebze çeşitlerinin üretimden başlayarak yaşadıkları serüveni  ve satışlarını gerçekleştiği yerleri görmeleri; biriktirdikleri harçlıklarla alış veriş yapıp arkadaşlarına da ikram etmeleri öğrencilerimizin yaparak yaşayarak öğrenmeleri açısından çok verimli olmuştur.”  dedi.

kizilirmak-ilkokulu-minikleri--halk--pazarinda.jpgkizilirmak-ilkokulu-minikleri--halk--pazarinda-001.jpgkizilirmak-ilkokulu-minikleri--halk--pazarinda-002.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.