Kıtlatma hareketi ile sağlığınız tehlikede

Kıtlatma hareketi ile sağlığınız tehlikede

Özel hastaneden 'Kıtlatma' uyarısı

A+A-
Samsun Özel Hastane Beyin, Omurilik ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op.Dr. Naki Keleş, halk arasında alışkanlık hale gelen özellikle parmak, boyun ve bel gibi eklemlerin olduğu bölgelerin kıtlatılmaması gerektiğini belirterek, bu durum kalıcı sorunlar ortaya çıkabilir dedi.
 
 
Parmaklarımız, bel ve boyun ağrıları günlük yaptığımız fiziksel aktiviteler ile şiddetlendiği, istirahat yaptığımız da ise hafilediği görülmektedir. 
Bunun dışında parmak, boyun ve belimiz ile yaptığımız iş ve çalışmalardaki ters hareketler bu saydığımız vücudumuzun bölümlerinde hafif yada büyük ağrılara sebep olmaktadır. 
Geçer diye umduğumuz, ilaç yada kremler sürdüğümüz bu bölgeleri bazen kendimiz bazende eş, dost ve akrabalarımızın yardımı ile kıtlatma hareketi yapmaktayız. 
Bu durum boyun, bel ve parmaklarımıza kalıcı sağlık problemlerini beraberinde getirebilirken, bel ağrısı, bel zorlanması ve duruş bozuklukları; bel kaslarına, bağlarına ve eklemlerine hasar vermektedir. 
 
Yapılan araştırmalardan çıkan sonuça göre bu tür alışkanlığı olanların eklemleri zedeleyerek kalıcı hasara yol açtığına dikkat çeken, Samsun Büyük Anadolu Çiftlik Hastanesi Beyin, Omurilik ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op.Dr. Naki Keleş, "Aşırı kilo alımı, gebelik, uzun süre ayakta durmayı gerektiren durumlar, uzun süre yüksek topuklu ayakkabı giyimi ve her iki bacakta uzunluk farkı, bel ve boyun ağrısı nedenlerinden sayılabilir. Bununla birlikte boynumuzu, parmağımızı ve özellikle belimizi kıtlatarak rahatlama yoluna gideriz aslında o anda oluşan rahatlık hissini geçici olarak görürüz. Bunun dışında bu uyuşma ve ağırılık hissi aslında bu bölge de kireçlenme gibi değişik sağlık problemlerinin bize sinyalini veririz. Kıtlatma hareketi ile bu sağlık problemini daha da tehlikeli haline gelmesine sebep olur. Bu ve bunun gibi durumlarda mutlaka bir uzman doktora görünmenizi tavsiye ederim. Doktorunuzun önerdiği tedavi yöntemleri dışında sakın hiç bir şey yapmayın" dedi.
Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.