KIRSAL KALKINMAYA %100 DESTEK

KIRSAL KALKINMAYA %100 DESTEK

AB ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen

A+A-

FOTO GALERİ

, IPARD II Programı kapsamında Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yürütülen "LEADER Tedbiri Farkındalık Yaratma ve Yerel Halkı Harekete Geçirme Teknik Destek Projesi" bilgilendirme ve açılış toplantısı yapıldı.

 

Toplantı öncesi 19 Mayıs İlçesinde bir toplantı yapan ve proje hakkında açıklamalarda bulunan 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu; “LEADER Tedbiri Farkındalık Yaratma ve Yerel Halkı Harekete Geçirme Teknik Destek Projesi için Türkiye’de 10 il pilot il seçildi, bu iller arasında Samsun da var ve Samsun’da 9 ilçe arasında ise 2 ilçe seçilecek. Seçilen bu 2 ilçede Yerel Eylem Grubu (YEG) oluşturularak AB destek ofisi kurulacak. %100’ü hibe olan bu projenin 10 il için ayrılan bütçesinin 26,7 Milyon AVRO. Biz 19 Mayıs İlçesi olarak Sivil Toplum Kuruluşlarımızla, Kamu Kurumlarımızla, Girişimcilerimiz ve Çiftçilerimizle birlikte niyet mektubumuzu hazırladık ve imzalarımızı tamamladık. Kuş Cennetimizle, Nebiyan Dağımızla, Tarım, Turizm ve ekolojik yaşamı destekleyen kuruluşlarımızla birlikte bu ofisi ilçemize kazandırmak için çalışıyoruz. dedi. 

 

Projenin amacıyla ilgili de bilgiler veren Başkan Topaloğlu, “Projenin amacı; Kırsal toplulukların kapasitelerinin geliştirilmesiyle, kırsal alanların sosyal, ekonomik ve çevresel olarak iyileştirilmesine destek olmak; Yerelde henüz kullanılmayan uluslararası kaynak ve potansiyelden yararlanılarak yeni gelir kaynakları yaratmak ve yaşam kalitesini iyileştirmek; Kırsalda yaşayanların yerel kalkınma süreçlerine gerçek anlamda katılmalarını desteklemek ve Kırsal toplulukların daha büyük topluluklarla entegrasyonunu kolaylaştırmak” dedi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.