KIRCALI: MİLLETİMİZE YALAN KONUŞANLAR İTİBARSIZLAŞIR

KIRCALI: MİLLETİMİZE YALAN KONUŞANLAR İTİBARSIZLAŞIR

AK Parti Samsun milletvekili Av.Orhan Kırcalı gece ve gündüz demeden Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, AK parti Bafra ilçe Başkanı Tuncay Yurduseven, yönetim kurulu ve meclis üyeleriyle birlikte Bafra’yı karış karış gezdi.

A+A-

Milletvekili Kırcalı ve başkanlar gündüz esnafları, Diriliş Başkanları ve Bafra Genç İş adamları derneğini ziyaret ettiler ve açılışa katıldılar.  Gece ise Darboğaz, İkizpınar mahalleri, itfaiye ve 112 çalışanlarını ziyaret ettiler.

AK Parti Samsun Milletvekili Yaptığı açıklamada şunları söyledi: Anayasa değişikliğinde ki maddeleri halkımıza anlatmayanlar sadece yalan üzerine çalışmalarını sürdürmektedir. Biz yaptığımız işin ülkemizin ve milletimizin yararına olduğu için açık bir şekilde halkımızla paylaşıyoruz. Halkımıza bir şey veremeyenler sadece yalan vermekle oyalanıyorlar. Milletimizde her seferinde sandıkta cevabını vermektedir. Yeni anayasa ile Meclis güçleniyor kanunları hükümet değil milletvekilleri teklif etmektedir.  Kanun yapımında Meclis iradesi ön plana çıkıyor,  Meclisin bilgi edinme ve denetim yolları korunuyor,  Meclis araştırması, genel görüşme, Meclis soruşturması ve yazılı soru yöntemleri geçerliliğini sürdürüyor, Yazılı soruya hükümet üyeleri tarafından 15 gün içinde cevap verilmesi anayasal hüküm haline getiriliyor,  Mecliste hazırlanıp kabul edilen kanunu Cumhurbaşkanı’nın geri göndermesi durumunda da son söz Meclisin oluyor, Meclis kanunu salt çoğunlukla aynen kabul edip tekrar gönderebiliyor, Meclise ilk defa Hakimler ve Savcılar Kurulu için üye seçme hakkı getiriliyor. Hükümete güvenoyunu ise konunun asıl sahibi aziz milletimiz veriyor.  Kısacası yeni anayasa ile güçlü bir meclis ulaşacaktır. Meclis fesih ediliyor diye bile bile yalan konuşanlar halkımızı kandırma itibarsızlığına düşmektedir. 

AK Parti Samsun Milletvekili Av.Orhan Kırcalı açıklamalarını şu şekilde tamamladı:  Ayrıca Yeni Anayasa ile sorumlu Cumhurbaşkanlığı gelmektedir.  Cumhurbaşkanı’nın “sorumsuzluğu” ortadan kalkıyor, yani “yetkili ama sorumsuz” olmaktan çıkıyor, Cumhurbaşkanı’na denetim ve cezai sorumluluk geliyor,  Cumhurbaşkanı şu anki anayasaya göre Meclisin dörtte üç oyuyla yalnızca vatana ihanetten yargılanabiliyor, şimdi ise hakkında herhangi bir suç işlediği iddiasıyla soruşturma açılabiliyor. Hakkında soruşturma açılan Cumhurbaşkanı erken seçim kararı alamıyor, yeni sistemde Cumhurbaşkanı Meclise ve millete karşı sorumlu olmaktadır.  Bugünkü sistemde Cumhurbaşkanı’nın tek başına yaptığı işlemler yargı denetimine tabii değildir. Yeni sistemde Cumhurbaşkanı’nın bütün iş ve işlemleri yargı denetimine açılmaktadır.  Tüm gerçekler tüm çıplaklığı ile apaçık olarak ortada ve yazılı olarak dururken bunları yok saymak, milletimize yanlış bilgi vermek yapanları itibarsızlaştırmaktadır. 

kircali-milletimize-yalan-konusanlar-itibarsizlasir.jpgkircali-milletimize-yalan-konusanlar-itibarsizlasir-001.jpgkircali-milletimize-yalan-konusanlar-itibarsizlasir-002.jpgkircali-milletimize-yalan-konusanlar-itibarsizlasir-003.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.