KİMİN MALINI KİME SATIYORSUNUZ?

KİMİN MALINI KİME SATIYORSUNUZ?

Reji idaresiyle 30’lu yılların ikinci yarısında başlayan Bafralı tütün üreticilerinin tekel macerası bu hükümet sayesinde noktalandı

A+A-

Bir zamanlar Türkiye’yi dünyaya tanıtan üç tarımsal üründen biri olan tütün bu hükümetle birlikte bitirildi. Bölge ekonomisinde büyük değere sahip tütün bitirilme noktasına getirildi. Bafra sigarasıyla ilçemizin adını dünyaya duyuran, cezaevinde kader kurbanlarının yari, yareni olan Bafra ve Bafra sigarası tarihe karıştı.

Değerli tütün üreticisi arkadaşlarım!Bunları niçin anlatıyorum, biliyor musunuz? Sizin tütün paralarınızdan yıllarca kesilen ödeneklerle alınan tekel binasının yeri ve o güzelim binalar bugün yok pahasına satılıyor. Şu rakamların komikliğine bakın. 12629 m2 alan içinde yer alan 4 adet tekel binası Rizeli bir işadamına 7 milyon 600 TL’ye satılıyor. Hey gidi günler hey! Kimin malını kime satıyorsunuz beyler!  Sayın hükümet yetkilileri ! Bu binalar ve araziler Bafra tütün köylüsünün alınteridir, geleceğidir. Bu taşınmazlar satılacaksa gerçek sahibi tütün üreticilerinin paydaş edileceği bir projelendirme ile satışa çıkarılmalı idi. İyi bilinmelidir ki buranın gerçek sahibi tütün üreticileridir. Bafra Tekel İşletmeleri arazisiyle, hizmet binalarıyla Bafranındır, Bafralınındır! Şimdi bizler merak ediyoruz, acaba bu satışın yöre ekonomisine katkısı ne olacak, acaba bu satışın arkasında bilinmeyen kimler var, kimlere rant sağlanıyor. Yakında bunun da kokusu çıkacaktır.

Değerli Bafralılar bu satış rakamları o kadar komik ki, inanın sanki yangından mal kaçırıyorlar. Siz  m2 fiyatı 600 liradan şehrin göbeğinde ne alıyorsunuz? Bu parayla buranın çıplak arazisi dahi satın alınamazken, üzerinde onca bina ile bu satışı bu rakamlara  nasıl gerçekleştirebiliyorsunuz? Bu hükümet döneminde her zaman olduğu gibi birilerine yine rant kapıları açıldı. Bunları söylerken aklıma Tevfik Fikret’in dizeleri geliyor:

Yiyin efendiler yiyin,

Bu han-ı iştah sizin

Atıştırın, tıkıştırın patlayıncaya kadar yiyin.

 

Saygıdeğer üretici arkadaşlarım! Eğer hükümet bu binaları gerçekten değerlendirmek istiyorsa, vatandaşını düşünüyorsa, o binaları derhal faaliyete geçirip, tütün işleme atölyelerini eski haline dönüştürmelidir. Böylelikle Bafra’nın en büyük sorunu  işsizliğine çare olabilecek girişimlerde bulunulsun. Biz diyoruz ki: Hükümet o işletmeleri özel sektöre de satsa tütün mamüllerini burada işleme koşuluyla satsın ve oranın gerçek sahibi üreticileri de ortak etsin.

 

Değerli tütün üreticisi arkadaşlarım! Alınterinize sahip çıkın. Tekel binalarının gerçek sahipleri sizlersiniz. Alınterinizi yok pahasına gasp ettirmeyin. Tütün Bafra’nın canıdır, ruhudur, geleceğidir. Geleceğinize sahip çıkın ve bunların hesabını sorun. Hesap sorulacak yer Haziran 2015 seçimleridir. Size bunları reva görenlerin cevabını sandıkta verin, köylüyü ve , küçük üreticiyi yok sayan bu şirket  zihniyetini bir daha geri gelmeme koşuluyla tarihin karanlığına gömün. 

                                                        Saygılarımla

                                               CHP Bafra İlçe Başkanı

                                                        Nihat Oktay

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum