Kestane satışları başladı

Kestane satışları başladı

Ordu’nun Fatsa ilçesinde kış aylarının vazgeçilmez yiyeceklerden biri olan kestanenin satışlarında kış gelmeden artış oldu.

A+A-

Kestane satıcıları kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte köşe başlarında kurdukları kestane ocaklarında satış yapıyor. Satışlarının akşam saatlerinde biraz arttığını ifade eden kestane satıcılarından Murat Karaçuha, “Sabah saatlerinde kestane satışlarımız durgun ama akşam saatlerinde daha fazla satıyoruz. Satışlara daha iki gün önce başladık. Umduğumuz gibi satış yapamasak bile halimizden memnunuz” dedi.
Kestaneci Karaçuha “Geçmiş yıllara oranla Kestanenin kilosunda herhangi bir değişiklik olmadı. Şu anda pişmiş kestanenin kilosunu 25 TL’den, çiğ olanı ise 12 TL’den satıyoruz” dedi.

Kestaneyi çiğ olarak alıp evinde pişirmek isteyenlere önerilerde bulunan kestaneciler, “Kestaneleri pişirmeden önce, keskin bir bıçağın ucuyla üst taraflarına derince birer çizik atın. Daha sonra kestaneleri yıkayıp, kuruladıktan sonra sobanın üzerinde ya da mangalda pişirebilirsiniz. Ayrıca, gazlı ocak üzerinde teflon tavada da kestane pişirmeniz mümkün. Kestane kebabı özellikle kış gecelerinin vazgeçilmez keyiflerinden biridir” dediler.

Kestanenin nişasta, mineral tuz, özellikle potasyum ve diğer besinsel değerleriyle kış mevsiminin olumsuz şartlarına, fiziksel ve zihinsel yorgunluklara karşı paha biçilmez bir sağlık kaynağı olduğu bildirildi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.