BAFRA'DA KENT KONSEYİ ERTELENDİ

BAFRA'DA KENT KONSEYİ ERTELENDİ

Bafra Kent Konseyi 2. Olağan Genel Kurulu'nda usul tartışması nedeniyle çıkan tartışmalar nedeniyle ertelendi

A+A-

Bafra Kent Konseyi Genel Kurulu Belediye Kültür Merkezi’nde saat 14.00’de toplandı. Divan Başkanlığına seçilen İbrahim Korukçu’nun yaklaşımlarına tepki gösteren Genel Kurul Üyeleri seçimin kapalı usulde yapılmasını istedi. Bu nedenle Genel Kurul toplantısı hararetli tartışmalara sahne oldu.
 
Bafra Kent Konseyi Genel Kurulu’nde Divan’dan söz alarak konuşan Eğitim-Sen Başkanı Tacettin Koca; “Ben öneri sunmak istiyorum, çünkü öneriler kısmı olması gerekiyordu, Genel Kurul gündemine yeni maddeler eklenmesini talep ediyorum. Seçimlere geçilmeden önce konuşmak isteyen arkadaşlar olabilir. Bnen aynı zamanda kent konseyinin halihazırdaki yönetiminde olan bir insanım. Kent Koneyinin geleceği ile ilgili söylemek istediğim düşüncelerim var. İkinci bir önerim de şudur; Kent Konseyinin seçimlerinin kapalı usulde yapılmasını istiyorum. Bunun yöntetmi de şöyledir; Başkanlık, yönetim ve meclis üyelikleri ile ilgili bütün duyurula yapılır. Bu görevlere talip olan insanların isimleri alınır. Gerekli oy pusulaları oluşturulur ve insanlar rahat bir şekilde oylarını kullanırlar. Bunu şunun için önemsiyorum. Bugün burada anladığım kadarıyla aynı göreve birden fazla arkadaşımız talip durumdadır. İnsanların ellerini kaldırıp indirilip sayılması bize yakışmaz. Daha sonraki süreçte buna itiraz olursa genel kurul lağv olur, tekrarlanması gerekir. Bunların önlemini şimdiden alalım” ifadelerini kullandı.
 
 
Divan Başkanı İbrahim Korukçu’da Tacettin Koca’y cevaben yaptığı konuşmada; “Genel Kurulumuz görevli arkadaşımızın gündemi okumasıyla başlar. Gündemimiz okundu, belirtildi. Şimdi bu gündemin dışında gelen talepler; kapalı oylama vs, o zama yeni bir yönetim ve yeni bir tarih hazırlanacak ona göre bu işler yapılacak. Şu anda kapalı oylamaya müsait değil burası. Yani bir hazırlık yapılmış değil. Bu kadar katılım olması güzel bir şey. Katılımcılar ellerini kaldırır, biz sayarız, sizler de sayabilirsiniz. Bu şekilde kent konseyi başkanı seçilmiş olur. Ama dediğin öneriyi bir dahaki kongreye değerlendirebiliriz” dedi.
 
Tacettin Koca da yaptığı konuşmada; “Demokratik bir işleyiş yapalım. Kent Konseyinin yönetimindeyim ve söz istiyorum. Genel Kurulun açılışını kent konseyini yönetmiş insanlar yapar. Ben buraya olumsuzluk yaratmak için gelmedim. Bu genel kurla riayet etmek için geldim” dedi.
 
Divan Başkanı Korukçu’da  Tacettin Koca’ya; “Şu anda gündemimiz kent konseyi başkanının seçimi. Bununla ilgili görüşünüz var mı?” diye sordu.
 
Divan Başkanı İbrahim Korukçu’nun bu yaklaşımına tepki gösteren Genel Kurul Üyeleri ‘Kapalı’ şeklinde sesler yükselmeye başladı.
 
İşitme Engelliler Bafra Temsilcisi ve Genel Kurul Delegesi Serdar Güler Divan Başkanı İbrahim Korukçu’nun yaklaşımına tepki göstererek alkışlar arasında yağtığı konuşmada; “Bu işe bir çözüm bulalım. Bu seçimin kapalı zarf usulü ile yapılmasını istiyoruz. Burada birden fazla aday olan arkadaşımız var. Oy kullanacak olan genel kurul üyeleri niye adayların yanında rencide olsun ki? Gider oyunu sandığa atar. Yanlış mı bu? Doğrusu budur. ” dedi.
 
Kent Konseyi Genel Kurul Üyesi ve Bahçeler Mahallesi Muhtarı Erkan Kadakal da Divan Başkanı İbrahim Korukçu’nun Genel Kurul Üyeleriyle münakaşaya girmesi üzerine söz alarak yaptığı konuşmada; “Seçimin nasıl yapılacağı bellidir. Seçim Kapalı usulde yapılır.  Biz burada hepimiz arkadaşız dostuz. Biz arkadaşlarımızın adayların yanında el kaldırıp indirmesini istemiyoruz. Yani hepimiz de seçimiş insanlarız. Seçimin nasıl yapılacağını da biliyoruz. Hele hele de Bafra Kent Konseyini seçeceksek, kent konseyi böyle olmaz. Kapalı usulde seçeriz. İnsanların oylarını alan adaylar bu koltuklara gelir. Seçimin olma tarzı, yakışanı Bafraya da budur. Ben bu kadar diyorum mahalle muhtarı olarak. El kaldır el indir” dedi.
 
Erkan Kadakal’ın konuşması Kent Konseyi Delegelerinden büyük alkış aldı. Daha sonra Divan Başkanlığına sunulan dilekçe ile Kent Konseyi seçimlerinin kapalı usulde yapılması istendi. Başkan Korukçu; dilekçeyi genel kurul üyelerinin oylarına sundu. Oy çokluğu ile kapalı usulde seçim yapılmasına karar verildi.
 
Divan Başkanı Korukçu bunun üzerine yaptığı konuşmada Genel Kurul seçimlerinin kapalı usulde yapılabilmesi için gerekli hazırlıkların yapılacağını belirterek; “Genel Kurulun seçim tarihi Kent Konseyi Genel Kurul Üyelerimize davetiye çıkartılarak bildirilecek” dedi ve genel kurulu kapattı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.